Kockasti u Bruxellesu

Mladen Petrić: Ne mogu stati na nogu. Žao mi je zbog reprezentacije

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Bilić Jurčević
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Čale Vukojević
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Runje Šimunić Križanac
01.03.2010.
u 21:13
Sve što je na početku novog ciklusa želio Slaven Bilić, nakon što je dobio Markovićev “kredit”, jest da mu igrači budu zdravi. Jer, kako su predsjednik i izbornik više puta izjavili – zbog ozljeda smo propustili Svjetsko prvenstvo. No, prve molitve i prvo okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u 2010. godini donijelo je problem. Napadač HSV-a Mladen Petrić javio se kada je manji dio kockastih sletio u prijestolnicu Europske unije i Biliću otkazao nastup.
Pogledaj originalni članak

– Već na utakmici protiv PSV-a stradao mi je ligament gležnja kad mi je suparnički igrač uklizao. Protiv Bayerna igrao sam pod injekcijom, a kad se noga ohladila, nisam više mogao stati na nju. Baš mi je žao što ne mogu igrati za reprezentaciju. Dugo sam razgovarao s izbornikom i kazao mu da nema smisla da putujem u Bruxelles te opet igram pod injekcijom. Možda mi za tjedan dana bude bolje, ali u to nisam siguran – kazao je Petrić.



Funtana je zaboravljena


I Eduardo da Silva, koji je ostao u Zagrebu zbog svjedočenja na sudu, također nije u natjecateljskom ritmu, nema ni Ivana Klasnića, tako da bi Bilić mogao imati dosta teškoća uoči dvoboja.

A prošli ciklus završen je cirkusom u Rovinju, preciznije u mjestašcu Funtani u restauraciji “More”. Ondje su hrvatski reprezentativci popili previše, a zbog jedne svađe na rubu incidenta, Bilić je kaznio Šimunića i Križanca. Ipak ih je pomilovao, a jučer se nestašni dvojac opet zagrlio u bruxelleskom hotelu Radisson Royal Blue, nakon pomirenja uoči nedavne utakmice s Lihtenštajnom u Vinkovcima. Sve su nesuglasice stvar prošlosti, to je dvojac stopera koji bi trebao u srijedu biti posljednja brana prema Vedranu Runji.

– Nema smisla vraćati se u prošlost. Bilić, Šimunić i Križanac su sve riješili. Razmišljamo samo o Belgiji, na novom smo početku, a uvjeren sam da hrvatska reprezentacija može napraviti čuda u budućnosti – rekao je Robert Prosinečki, koji je ponovo na Plesu imao tremu prije leta i koji se nakon godinu dana i dugotrajnoga oporavka od bolesti vratio u stožer reprezentacije.

– Kada ste zdravi, imate tisuću želja, a kada ste bolesni, imate samo jednu želju. Čim sam ušao u avion, znači da je sve u redu.



Suparnik nam odgovara

Igrali ste u Belgiji 2000./2001. godine, u Standardu iz Liegea, poznajete belgijski nogomet, njihov mentalitet. Belgija je do početka kvalifikacija za Euro 2012. godine zapravo najjači test hrvatske reprezentacije?

– Belgijci imaju dugu tradiciju, igraju čvrsto i prodorno. U Belgiji nikada nismo pobijedili. Nama je to prvi test, ali, opet, to je momčad koja bi nam po stilu trebala odgovarati – zaključio je Prosinečki.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.