Hajduk

Mladi Čileanac Espinoza stigao na sedmodnevnu provjeru na Poljud

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Mladi Čileanac Espinoza stigao na sedmodnevnu provjeru na Poljud
12.04.2011.
u 18:46
Dat ću sve od sebe da se nametnem za ostanak, kazao je 19-godišnji vezni Fernando Espinoza iz Huachipata.
Pogledaj originalni članak

Zakopčao se do grla Goran Vučević, skrio je sve informacije sa svoga putovanja u Rim. Našao se s bivšim trenerom bijelih Edoardom Rejom, odgledao trening u Lazijevom kampu, ali to je sve. Nismo ni očekivali da će Vučević nešto kazati.

Kada je "probijen" njegov put u Italiju, nevoljko je to priznao. Neka mu, neka krije bilo kakav posao do zaključenja.

A dok ga nije bilo u Splitu, na treningu Hajduka pojavilo se novo lice. Poslijepodnevni trening odradio je mladi Čileanac Fernando Espinoza. Riječ je o 19-godišnjem mladiću iz sedmoplasirane momčadi prvenstva Čilea Huachipate iz Talcahuana. Mladi Espinoza ofenzivni je veznjak, visok 173 centimetra, težak 69 kilograma.

– Bit ću tu sedam dana na provjeri i dat ću sve od sebe da se nametnem za ostanak u Hajduku. Teško mi je govoriti o očekivanjima, ali na prvi pogled vidi se da sam stigao u pravi klub – kazao je Espinoza.

Pri ruci mu je mladi Franko Andrijašević koji je životnu dob prije škole proveo u Španjolskoj, pa zna jezik.

Inače, Espinoza je zabilježio deset nastupa za U-18 reprezentaciju Čilea, u Split je stigao s tim značajnim reprezentativnim preporukama.

Evo Hajduka na putu Dinama, posegnuli su bijeli prema Južnoj Americi. Očito će se pojačanja za sljedeću sezonu tražiti izvan Hrvatske. Vučević je u Italiji, traži pojačanja s Apeninskog poluotoka, nešto se gleda prema Portugalu, a sada evo i Čileanca.

Svemu tome valja pridodati i mladog Stevena Lusticu iz Australije, pa tako ispada da se Hajduk razmilio po cijelom svijetu tražeći igrače. Hrvatski će klubovi, sad je to očito, ove godine slabo poslovati s bijelima. Odnosno, iz Poljuda će moći uzimati jer će podosta igrača biti otpisano, ali rijetko koji igrač HNL-a krenut će prema Hajduku.

A kako nije bilo Vučevića, trening su vodili njegovi pomoćnici. Valja notirati da su se treningu priključili Jurica Buljat i Anas Sharbini te Trebotić. Puno je tinte proteklih dana potrošeno na njihov izostanak s utakmice u Varaždinu, a njihov povratak treningu dokaz je da nije bilo ništa spornog u tom neigranju. Nisu trenirali ozlijeđeni Mario Sačer, Mirko Oremuš i Franko Andrijašević.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DI
Dijaspora
20:13 12.04.2011.

Neće se taj naigrati u Hajduku. Ti ne uzimaju igrače ispod dva metra????

VO
volimhajduk
20:30 12.04.2011.

Imamo mi u Lijepoj Nasoj dovoljno talöenata , samo treba Tate maknuti dalje od terena.

OB
-obrisani-
22:12 12.04.2011.

Eto ga yebi ....na Poljud stigao mladi Cileanac dok tu nema mjesta za mlade Hrvate kao sto je Kramaric i veliki broj ostalih........ HRVATSKA liga HRVATIMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!