Uvjerljivi žapci

Mladostaši potopili Apollon, najvećeg konkurenta na turniru i osigurali prolaz u Eurokup

Foto: HAVK Mladost
28.09.2024.
u 21:21
Četiri utakmice u četiri dana su naporne fizički, a reprezentativcima koji su igrali cijelo ljeto i psihički, no ovo je točno što nam je trebalo radi uigravanja momčadi u kojoj je deset novih igrača - kazao je vratar Mladosti Ivan Marcelić
Pogledaj originalni članak

I s najkvalitetnijim suparnikom na kvalifikacijskom turniru Eurokupa, vaterpolisti Mladosti obračunali su se rutinski. Uz kvalitetnu timsku obranu i raspoložena vratara Ivana Marcelića (11 obrana), mladostaši su pobijedili grčki Apolon (13:6) i tako osigurali prolaz u drugu fazu natjecanja u drugom najjačem klupskom natjecanju na Starom kontinentu.

Nakon nespretna početka, nekoliko izgubljenih lopti i šuterskih promašaja, i vodstva suparnika (0:1), svoj prvi pogodak mladostaši su postigli nakon pet i pol minuta igre. No, u narednih osam minuta zabili su sedam pogodaka i tako zarana udarili temelje uvjerljive pobjede.

A u njoj se najviše isticao Konstantin Harkov, jedan od najboljih vaterpolskih ljevaka na svijetu, koji je osim četiri pogotka imao i nekoliko asistencija.

- Ispunili smo što smo dogovorili, realizirali smo naš taktički plan. Čvrsti smo bili u obrani, s blokovima smo pomogli vrataru a svoje prilike smo realizirali.

S obzirom na lakoću s kojom su mladostaši prošli kroz ovaj turnir, prava je šteta što neće igrati u najjačem natjecanju - Ligi prvaka.

- Svatko želi igrati Ligu prvaka a mi smo dobili vrlo tešku skupinu za proći. Nismo si ispunili tu želju no idemo sada probati napraviti što je moguće bolji rezultat u ovom natjecanju - kazao je Harkov koji je pohvalio svog vratara.

A Ivan Marcelić je to i zaslužio jer je odlično (i glasno) dirigirao obranom svoje momčadi:

- Znali smo da nam je ovo najvažnija utakmica na turniru, da je ovo najjači suparnik. Postavili smo se, odradili posao i konačno zaredali s par pobjeda. Obrana je uvijek ključ, možemo biti zadovoljni. Sada smo malo i u igraniji, deset je novih ljudi, trebat će vremena.

Već u nedjelju u 12 sati, mladostaši će odigrati i posljednju utakmicu na turniru (Istanbul) koja više ni o čemu ne odlučuje. Je li u svrhu uigravanja dobro odigrati četiri utakmice u četiri dana ili je to fizički ipak previše?

- Dobro nam dođu radi uigravanja. Naporno je fizički, a dečkima koji su igrali cijelo ljeto i psihički, no ovo je točno ono što nam je trebalo - ustvrdio je vratar mladostaša.

Strijelci za Zagrepčane u ovom susretu bili su Harkov (4), Bašić (2), Bukić (2), Lazić (2), J. Bušić (1), J. Vrlić (1) i Vukičević (1). A za momčad iz Grčke to su bili Braimis (2), Radović (1), Troulos (1), Foskolos (1) i Chondrokoukis (1).

Prolaz u narednu fazu natjecanja izborili su i vaterpolisti Juga koji su na turniru u Francuskoj izborili tri pobjede pa im nedjeljna utakmica s Panathinaikosom neće određivati sudbinu.

A natjecanje se nastavlja u četiri skupine po četiri momčadi iz kojih će po najbolje dvije u osminu finala u koju će se uvrstiti i osam momčadi koje otpadnu iz Lige prvaka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.