ODLAZAK TALENTA

Mlinarić: Halilović može uspjeti i u Barceloni

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Mlinarić: Halilović može uspjeti i u Barceloni
23.02.2014.
u 12:20
Prilično je izvjesno da će mladi Halilović od ljeta karijeru nastaviti u Barceloni, u njihovoj B momčadi radit će da bi dostigao i potrebne fizičke kapacitete te pohvatao konce igra Barcelone.
Pogledaj originalni članak

Predstavnici Barcelone najavili su se, došli u Zagreb i jučer otišli. Sigurno nisu bili ovdje da bi vidjeli kakvo je vrijeme u Zagrebu, a ne bi ni dolazili da nisu bili okončanja posla oko kupovine Alena Halilovića. Nakon pobjede nad Hrvatskim dragovoljcem predsjednik Dinama Mirko Barišić rekao je da je taj posao pri kraju, da su ostale samo još ‘finese’.

- Nije se ništa promijenilo od tada, nije se ništa ni dogodilo, a kada bude, obavijestit ćemo javnost, zasad ne mogu ništa više reći - kazao nam je Barišić.

No, iz drugih izvora dobili smo informacije da je to zapravo gotovo, da je uglavnom sve dogovoreno, ali ne znamo je li i potpisano. Tako je prilično izvjesno da će mladi Halilović od ljeta karijeru nastaviti u Barceloni, u njihovoj B momčadi radit će da bi dostigao i potrebne fizičke kapacitete te pohvatao konce igra Barcelone.

- To je zapravo dobar posao i za Dinamo, jer kad Alenu istekne ugovor, mogao bi otići za samo nekoliko stotina tisuća eura, a ovako se barata s iznosom od pet milijuna eura uz dodatne bonuse, ovisno o tome koliko će Alen igrati. Dobro je to i za samog dečka, naći će nove motive, a kapacitete svakako ima.

- Alen je vrhunski talent i vjerujem da može uspjeti i u Barceloni ode li u taj veliki klub. Sigurno da će mu trebati određeno vrijeme da se prilagodi i tamošnjem nogometu, pa i životu uopće – kazao je legendarni Marko Mlinarić.

Sad, koliko je dobro da tako mladi igrači odlaze, ne može se znati.

- Statistike kažu da veliki dio ne uspije, i ja bih više volio da Alen ovdje odigra dvije-tri godine, ali to je sve teže ostvariti. No, puno toga ovisi i samom igraču, oni koji nisu uspjeli moraju se zapitati zašto. Pa imaš loptu, imaš suigrače i igraj! A kad te veliki klub dovodi i daje novce za tebe, onda i vjeruje u tebe, a ti onda trebaš sve to potvrditi i na terenu. A ode li Alen u Barcu, onda će mu to biti veliki izazov i nadam se da će uspjeti i postati veliki igrač kao što je sada veliki talent. Zbog njega će mi biti jako drago ako ode u Barcelonu – zaključio je Mlinka.

>> Blažičko kao Mamić: Kovač mora voditi Halilovića na SP!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BI
billynik
17:43 23.02.2014.

Koje laprdanje, mali ne igra standardno u Dinamu a traži ga Barcelona, moš' mislit.