ŠOKANTNI PREOKRET

Modrić će posebno pamtiti veliku pobjedu, bila mu je prva u Barcinom hramu!

Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
Foto: Reuters
Barcelona - Real
03.04.2016.
u 11:01
Činilo se kako će Ivanov centaršut iz kornera u 56. minuti i Piqueov naklon za 1:0 definitivno zacementirati Barcelonu na vrhu Primere, ali u tom trenutku Kataloncima kao da se istodobno dogodila i potpuna pomrčina.
Pogledaj originalni članak

Luka Modrić - Ivan Rakitić 2:2. To je međusobni omjer perjanica hrvatske reprezentacije u španjolskim Clasicima nakon sinoćnjeg šokantnoga obrata na Nou Campu (2:1 za Real Madrid).

Činilo se kako će Ivanov centaršut iz kornera u 56. minuti i Piqueov naklon za 1:0 definitivno zacementirati Barcelonu na vrhu Primere, ali u tom trenutku Kataloncima kao da se istodobno dogodila i potpuna pomrčina.

Pocrvenio Sergio Ramos

Od tog trenutka sve je za domaćina otišlo u krivom smjeru, čak mu nije pomoglo ni isključenje nabusitog, preoštrog i prenervoznog Sergija Ramosa. Real Madrid, predvođen dirigentom Lukom (kojemu je ovo prva pobjeda s Realom na Nou Campu u kojoj je sudjelovao), odradio je briljantnih pola sata i pogocima Karima Benzeme i Cristiana Ronalda barem donekle ponovno zakomplicirao rasplet španjolskog prvenstva.

Bio je ovo jedan od najnesadržajnijih i najusporenijih Clasica posljednjih godina. Tajanstvena suzdržanost Messija, Suareza i naročito nevidljivoga Neymara vjerojatno je povezana s iscrpljujućim prekoceanskim letovima i nastupima za reprezentacije. Nedostajalo je svježine i dinamita, ideje i nadahnuća. Barca je donekle ozbiljno izgledala samo u prvom poluvremenu, a u drugome je jednostavno - iščezla.

I dok je Luka Modrić vrlo solidno odradio svih 90 minuta, iscijeđeni Ivan Rakitić odšetao je s travnjaka u 74. minuti. Prevalio je 8,8 kilometara, u 48 dodira s loptom imao je preciznost dodavanja 93,8 posto. Specijalizirani nogometni portal whoscored.com dao je Raketi vrlo visoku ocjenu 7.3, i samo je Pique u Barceloni zaradio više, 8.2.

S druge strane, Modrić je imao samo 34 dodavanja i odradio ih je s preciznošću od 97,1 posto. Ocijenjen je sa 6.9, što ga svrstava u srednju uspješnost Realovih igrača. Ronaldo je očekivano dobio najviših 8.1, a odmah do njega Zidaneovo otkriće, robusni Brazilac Casemiro, razarač u sredini terena, 7.7.

Sjajan Zidaneov debi

- Činilo mi se kao da nismo znali kako igrati kada smo ostali s igračem više. Prije no što je Sergio Ramos dobio crveni karton, pet minuta nismo imali nikakvu kontrolu. Možda nismo znali bismo li napali ili bismo se branili - kazao je Barcelonin strijelac Gerard Pique.

Zinedine Zidane nije mogao zamisliti bolji trenerski debi u Clasicu.

- Jako sam ponosan na ono što su moji igrači napravili, ovo mogu samo rijetki. Nije lako pobijediti na Nou Campu, a ja sam zadovoljan sa svime, ne samo s rezultatom. Ovo može biti prekretnica. Znamo da možemo napraviti velike stvari na kraju sezone. Moramo ići korak po korak. Titula? Nismo je otpisali iako puno zaostajemo - naglasio je francuski trener, prvi Realov strateg nakon 1965. godine koji je uspio preokrenuti rezultat protiv Barcelone.

Posjed lopte bio 68-32 za Barcelonu, u šutevima u okvir uspješniji je bio Real Madrid (6-3), Barcelona je iznenađujuće napravila više prekršaja (17-15), u žutim kartonima bilo je 3-3, računamo li da ih je neobuzdani Ramos zaradio dva, a zaslužio ih je još najmanje toliko...

Uoči utakmice Nou Camp spektakularnom je koreografijom odao počast preminulome Johanu Cruijffu. U prvom redu svečane lože sjedio je njegov sin Jordi, zajedno s Barceloninim čelnicima.

Na žalost, ni u tom svečanom trenutku pojedini navijači Barce nisu uspjeli zatomiti mržnju prema Cristianu Ronaldu. Poletjeli su zvižduci i poneka uvreda na račun Portugalca, a kamera je zabilježila i trenutak njegove gnjevne reakcije...

Napomenimo kako je mlađahni sudac, 33-godišnji Alejandro Hernandez Hernandez bio jedan od najlošijih aktera Clasica. Impresioniran i nedorastao.

>> Ocjene igrača pogledajte na Goal.com

>> Real okrenuo utakmicu protiv Barcelone i zasluženo slavio, Rakitić asistent!

>> Ranije bih zaradio crveni karton da sam znao ćemo pobijediti s igračem manje!

Pogledajte na vecernji.hr