trenutak karijere

Modrić: Dosanjao sam svoj san i naplatio odricanja, a sumnjali su u mene...

Foto: NPH/Pixsell
Modrić: Dosanjao sam svoj san i naplatio odricanja, a sumnjali su u mene...
26.05.2014.
u 14:45
– Nije bilo vremena za razmišljanje (smijeh)... Samo sam se nadao da ću dobro centrirati tu loptu, onako kako to uigravamo na treninzima
Pogledaj originalni članak

Dugo su se, dugo, Realovi nogometaši zadržali u svlačionici nakon trijumfa protiv Atletica i osvajanja desetog naslova europskoga prvaka. Slavlje je odmah počelo, najprije je njih desetak, u dresovima, uletjelo na konferenciju za novinare trenera Carla Ancelottija, pjevali su i skakali, praćeni "Carlitovim" osmijehom, na oduševljenje brojnih novinara.

Veselje je nastavljeno u svlačionici, iz koje su izašli gotovo dva sata nakon završetka infarktne utakmice. Naš junak, Luka Modrić, oko pojasa je bio omotan hrvatskom zastavom, oko vrata je imao zlatnu medalju, koju je svakih nekoliko sekundi ljubomorno stiskao...

Ludo slavlje

– Kakvo je bilo slavlje? Ludo! Svi smo presretni, osvojili smo tu famoznu "la decimu" i dali smo si oduška. Zaslužili smo ovaj trijumf, cijelu smo sezonu u Ligi prvaka dobro igrali i nadam se da nitko nema zamjerke na naš uspjeh. No, ne može se ni Atleticu nešto prigovoriti, da su oni pobijedili, i taj bi trijumf bio zaslužen. Ipak, naša je pobjeda nešto malo zasluženija nego što bi bila njihova – rekao je nasmijani Luka Modrić došavši do nas, probivši se između brojnih inozemnih novinara.

Je li vam ovo najdraži osvojeni trofej, je li vam ovo bila najdraža utakmica u karijeri?

– Definitivno jest! Kad sam počeo igrati nogomet, o ovome sam sanjao cijeli život! Dosanjao sam san, sad su se naplatila sva moja odricanja, sav teški uloženi rad, sve što sam prošao u karijeri sad je nagrađeno najljepšom nagradom. I stvarno sam presretan, nije to nikakva fraza – kaže Modrić.

Možete li sad, ovako emotivni i vrući, povući presjek vaše dvije madridske godine?

– Nije mi bilo lako, posebno na početku. Sumnjalo se u mene, ali imao sam snage da sve izdržim i sad sam doista sve naplatio, svaka se žrtva isplatila. Ostvario sam sve snove, počevši od samoga dolaska u Real, to je za mene bilo doista nešto posebno. Kad sam došao na Santiago Bernabeu, bio je to svakako jedan od najsretnijih dana u mojoj karijeri. A ovaj naslov europskog prvaka kruna je svih mojih napora, prolazio sam kroz teške trenutke, ali nikad nisam prestao vjerovati u sebe, znao sam da će se veliki trud i rad isplatiti. Tako se, eto, i dogodilo...

Okrenimo se utakmici – je li presudan faktor bila vaša bolja fizička pripremljenost, djelovali ste svježije od Atletica?

– To je svakako presudilo. Dobro su nam parirali 70 minuta, a onda smo ih stisnuli i, kad smo zabili taj izjednačujući gol, znao sam da više nemaju nikakve šanse. Mnogo je njihovih igrača, naime, bilo jako umorno, hvatali su ih grčevi, a mi smo se dobro osjećali i stalno smo ih pritiskali! Kad smo zabili taj gol za 1:1, bio sam siguran u trijumf.

Umoran i potrošen

Jeste li možda u nekom trenutku pri kraju utakmice pomislili da nećete izjednačiti, da ćete izgubiti utakmicu?

– Ne, baš nijednom! Stalno sam vjerovao u taj gol, svi smo vjerovali. Da nismo, vjerojatno ne bismo ni izjednačili. U ovoj je momčadi mnogo pravih pobjednika, karakternih igrača koji su odigrali niz velikih utakmica, tako da nijednom nisam posumnjao u nas, iako se situacija činila teškom. Hvala Bogu, zabili smo taj gol, a onda smo ih pregazili u produžecima.

Što vam je bilo u mislima uoči izvođenja tog kornera u 93. minuti, jeste li pomislili da je to možda i zadnja šansa?

– Nije bilo vremena za razmišljanje (smijeh)... Samo sam se nadao da ću dobro centrirati tu loptu, onako kako to uigravamo na treninzima. U Münchenu je bilo slično, tada smo zabili sličan gol, i onda je Sergio Ramos zabio nakon mog ubacivanja, pa neću biti pretenciozan kažem li da je to uigrana inačica s treninga!

Odigrali ste ove sezone čak 54 utakmice, neprijeporno ste umorni i potrošeni, mentalno i fizički. Međutim, može li vam ovaj trijumf biti poticaj za daljnje izazove, pred vama je nastup na SP-u s Hrvatskom?

– Istina je, umoran sam... I taj se umor ne može odagnati preko noći, međutim vjerujem da ću se dobro odmoriti u ovih nekoliko dana koliko mi je dao izbornik Niko Kovač te da ću se reprezentaciji priključiti spreman. I oran za igru, što je najvažnije! Naravno da će mi ovaj trijumf biti poticaj za dalje, i u reprezentativnim, ali i u klupskim natjecanjima.

>> Neću uspoređivati Josea i Ancelottija, sretan sam što sam učio od njih

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
15:49 26.05.2014.

Svaka čast Luka! Dokazao si, da si onaj koji mijenja,onaj koji vuče i da si ono najvažnije - POBJEDNIK!