Luka lovi Mandžu

Hrvati ove sezone mogu osvojiti trofej u pet zemalja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvati ove sezone mogu osvojiti trofej u pet zemalja
06.05.2014.
u 14:01
Imamo trofeje u Španjolskoj, Grčkoj i Njemačkoj, čekaju se u Rusiji, Ukrajini...
Pogledaj originalni članak

Uz pomoć dobrih vila Luka Modrić mogao bi ovoga svibnja s Realom kompletirati trostruku krunu i ponoviti prošlogodišnju Mandžukićevu berbu s Bayernom. Mandžo je već osvojio ligu, a Luka Kraljev kup te su pred njim još dramatična završnica Primere i finale Lige prvaka.

Iako statistika kaže da je Real ove sezone bez posebnih teškoća svaki put prebrodio Modrićev izostanak, u jezovitoj igri protiv Valencije jedan od najlošijih aktera bio je upravo Lukin "dvojnik" Illarramendi, zamijenjen nakon prvog poluvremena. Ako je Real do sraza sa šišmišima s Lukom u sastavu imao pet pobjeda zaredom, od toga dvije protiv Bayerna, onda potpuno stoji teza da je Ancelottijeva momčad bez Modrića – nezamisliva.

I upravo stoga Luku do kraja svibnja bez poštede čeka dvadesetak ludih dana: tri iscrpljujuće utakmice u Primeri te finale Lige prvaka. Sezonu će okončati s čak 55 utakmica, što ga, kao i Raketu, dovodi u zonu visokoga rizika ozljeđivanja. Svako istegnuće, ne daj Bože rupturica, u ovom razdoblju može biti fatalno...

Šahtar i Dinamo favoriti

No umjesto copranja, okrenimo se svjetlijim temama, na primjer vatrenoj žetvi trofeja. Kao rijetko kada prije, naši reprezentativci mogli bi osvojiti nacionalne kupove u čak pet europskih zemalja. Luka ga je osvojio u Španjolskoj, kao i Schildenfeld, Pranjić i Petrić s Panathinaikosom u Grčkoj, a finala iščekuju još Mandžukić s Bayernom protiv Borussije Dortmund, Šahtar ili Dinamo Kijev u Ukrajini (favoriti u polufinalima protiv Slaviča, odnosno Černomoreca) te Hrvoje Milić i Stipe Pletikosa s Rostovom u Rusiji.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dvojica 'Rusa' u akciju će već u četvrtak 8. svibnja. Suparnik u finalu je Krasnodar, a igra se na novome stadionu u Mahačkali, glavnom gradu pokrajine Dagestan.

– Nadam se svome prvome trofeju u karijeri. Jedan finale kupa već sam izgubio, s Hajdukom od Dinama – kazao je Milić i dodao:

– Optimisti smo, nije nam dobro raspoloženje poremetio ni poraz od Dinama iz Moskve. Na put krećemo u srijedu, čeka nas utakmica u malo neobičnim uvjetima. U Mahačkali, naime, nema hotela pa odsjedamo u nekakvoj obiteljskoj kući, iz koje nije preporučljivo izlaziti. Kad sam prvi put bio tamo, rekli su mi da uokolo hodaju naoružani ljudi. Nije ratno stanje, ali vlada oprez.

Navijam za Čarlija

Osim vas, u Rusiji je blizu trofeja i Vedran Ćorluka s Lokomotivom.

– Zaostaje bod za Zenitom, ali u igri je i CSKA. Čarli ima "nesreću" što mora k nama u Rostov u nedjelju pa potom dočekuje CSKA. Bit će gusto, a baš zbog Vedrana volio bih da Lokomotiv prvi prođe kroz cilj. Nama kup, njemu prvenstvo pa svi sretni na pripreme reprezentacije – zaključio je Hrvoje Milić.

>>Imamo dva Ferrarija, a da bi dobro radili, potreban im je motor. A to je Modrić!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dominikanac62
dominikanac62
14:17 06.05.2014.

Dominacija!