OTOČANI

Modrić na Božiću u studenom

17.11.2008.
u 08:55
Pogledaj originalni članak

Najveći obiteljski blagdan, Božić, Luka Modrić proslavit će ovih dana, a ne potkraj prosinca. Naime, Modrić je danas stigao u Zagreb i planirao što prije nastaviti put u svoj Zadar, do obitelji. Jer, za Božić neće moći biti zajedno. A igrama u Tottenhamu zaslužio je i koji dan odmora više. Dok su ostali igrači dobili dva dana odmora, Luka je od trenera Harryja Redknapa dobio dan odmora više i vjerojatno će tek u četvrtak ujutro natrag u London.

Niko stalno u Londonu
Na posljednjoj se utakmici ozlijedio.
- Nakon udarca prema vratima zaboljelo me u preponama, ali nije ništa strašno. Ne znam ni hoću li ići na pregled, još ću vijeti - kratko je u zagrebačkoj zračnoj luci rekao Luka sjedajući u taksi, u kojem su ga već čekale njegova djevojka Vanja i njezina majka, koja ih je čekala u Zagrebu.

O Tottenhamu nije želio govoriti, tvrdi da ne može. A i jako mu se žurilo. Uostalom, morali smo za njim trčati po zagrebačkoj zračnoj luci kao što su za njim trčali i igrači Fulhama u subotu.

No, na upit o mogućem dolasku Nike Kranjčara u Tottenham, ipak je rekao:

- Nisam se posljednjih dana čuo s njima, čujem da ga boli zglob. A daj Bože da nam dođe u Tottenham - uza smiješak rekao je Modrić.

A i njegova buduća punica rekla nam je da su Niko i Luka stalno u kontaktu, da je mlađi Kranjčar više u Londonu negoli u Portsmouthu.

Čarli će se brijati
U Zagreb je stigao i Vedran Ćorluka s djevojkom Ivom. Još neobrijan, iako je rekao da će se obrijati kad stane Tottenhamov dobar niz. A sad je stao, Spursi su izgubili od ne baš jakog Fulhama, na drugom kraju Londona.

- Obrijat ću se ovih dana, iako mi je to takva muka - rekao je Čarli pokušavajući telefonski dobiti oca Jozu koji je kasnio po sina.

I on se široko nasmijao kad smo mu spomenuli mogući dolazak Kranjčara u Tottenham.

- Nisam čuo za to, ali i te kako bi nam dobro došao, takav igrač treba svakom klubu, pa kako ne bi trebao nama. Samo neka dođe, još jedan Hrvat u klubu nikako ne bi štetio - dodao je Ćorluka, koji u londonskom klubu igra na raznim pozicijama.

- Igrat ću bilo gdje, samo da igram.

Tijekom subotnje utakmice trener Redknapp ga je zvao i davao mu posebne upute.

- Rekao mi je što da kažem suigračima, poslao je dva napadača bliže golu, te rekao da i King zadnjih pet minuta ode naprijed.

Izašli smo iz krize

No, Tottenham do boda nije uspio doći.

- Kako smo igrali, nismo ni zaslužili, stvarno smo bili loši. Ali, dobro. Iako je završen naš dobar niz, situacija je mnogo bolja nego donedavno. Važno je da smo se izvukli iz krize i teške situacije - miran je Ćorluka i nakon poraza od Fulhama.

Harry Redknapp očito ima nekakvu čarobnu palicu, što je promijenio nakon što je naslijedio Ramosa?

- Donio nam je samopouzdanje, veliki je motivator. A nama je baš nedostajalo samopouzdanja, koje se moralo izgubiti kad zaredaju tako loši rezultati kakve smo postizali - procijenio je Ćorluka.

Pogledajte na vecernji.hr