Crottenham

Modrić poput Obame: Da, mi to možemo!

Foto: 'EDDIE KEOGH'
Modrić poput Obame: Da, mi to možemo!
29.11.2010.
u 17:25
Spursi su peti, imaju šest bodova manje od vodećeg Manchester Uniteda te žele naslov nakon 50 godina. Iako je mnogo prošlo otkako više ne trenira pokraj maksimirske šume, Modrić i dalje drži do slogana "Nema predaje!".
Pogledaj originalni članak

Poput Baracka Obame i njegova slogana "Yes we can" iz kampanje prije dvije godine, tako ovih dana i Luka Modrić kliče "Da, mi to možemo!". Ne kandidira se plavokosi Zadranin za predsjednika SAD-a, čak se ne upleće ni u bitku za prvog čovjeka HNS-a, već najavljuje borbu za Tottenhamov treći naslov prvaka, koji londonski klub čeka već okruglih 50 godina...

– Na White Hart Laneu briljiramo, a kad bismo i na strani počeli pobjeđivati, bili bismo među glavnim favoritima za naslov. Svima ostalima tada bismo utjerali strah u kosti – objašnjava zvijezda bijelih ljiljana, a prenosi Goal.com.

Klub iz Londona kod kuće rijetko gubi, pred njima padaju protivnici poput Intera, Werdera, Arsenala, Liverpoola..., ali na gostovanjima su laka meta. Trenutačno su peti, imaju tek šest bodova zaostatka za vodećim Manchester Unitedom. U nedjelju su u Londonu okrenuli rezultat protiv Liverpoola (2:1), a Luka se pobrinuo za izjednačenje, opalio je loptu prema vratima, Škrtel ju je samo mogao produžiti u vlastitu mrežu.

– Jaki smo, nikada ne odustajemo, borimo se do kraja makar bili na dnu. Znamo da se uvijek možemo vratiti pa to svako malo pokazujemo. Dobar je osjećaj kad znamo da možemo – dodaje "mozak operacije" Spursa.

Iako je mnogo prošlo otkako više ne trenira pokraj maksimirske šume, Modrić i dalje drži do Dinamova slogana "Nema predaje!"

– Trener Harry Redknapp to nam stalno ponavlja, ali igrači moraju zaista u to vjerovati, jer inače je teško bilo što učiniti. Imamo samopouzdanje, a tada je sve moguće – najavljuje najbolji hrvatski veznjak.

Ostatku hrvatske kolonije u Londonu ne rastu "ljiljani". Niko Kranjčar i dalje sjedi na klupi, iako briljira u kockastom dresu, Vedran Ćorluka strpljivo čeka priliku, a Stipe Pletikosa onu pravu zapravo još nije ni dobio. No smijeha je među nogometašima više nego u "Večernjoj školi", Kranjčar je nakon pobjede nad Liverpoolom uskočio Garethu Baleu tijekom TV intervjua i pobjegao im s mikrofonom...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.