ATP Masters 1000

Moguć dvoboj Čilića i Ljubičića u trećem kolu Rima

Foto: Renato Branđolica
Moguć dvoboj Čilića i Ljubičića u trećem kolu Rima
24.04.2010.
u 16:47
Marin Čilić i Ivan Ljubičić bit će jedini hrvatski predstavnici na ATP Masters 1000 turniru u Rimu, na zemljanoj podlozi, koji je na rasporedu sljedećeg tjedna.
Pogledaj originalni članak

Budu li uspješni u početnoj fazi turnira, Čilić i Ljubičić mogli bi u 3. kolu odigrati svoj drugi međusobni službeni dvoboj. Prvi je dobio Ljubičić, prije dvije godine u Indian Wellsu. No, da bi to to dogodilo, Marin bi morao dobiti jedan, a Ivan dva meča...

Čilić je postavljen za 8. nositelja. U 1. kolu je slobodan, a u drugom ga čeka pobjednik dvoboja između Španjolca Feliciana Lopeza (1-1 u dosadašnjim dvobojima) i Nijemca Benjamina Beckera, kojeg je svladao u prethodna dva meča.

Ljubičić je postavljen za 11. nositelja, a prvi meč odigrat će protiv Francuza Paul-Henri Mathieua, koji je trenutno 51. na ATP ljestvici. Njih dvojica odigrali su dosad četiri dvoboja, ali niti jedan na zemlji, a omjer u pobjedama je 2-2. Pobjednik tog meča igrat će u 2. kolu protiv pobjednika dvoboja Španjolca Nicolasa Almagra i Poljaka Lukasza Kubota.

Prvi nositelj turnira je Švicarac Roger Federer (igrat će na startu protiv boljeg iz dvoboja Cipranina Marcosa Baghdatisa i Latvijca Ernestsa Gulbisa), kojem će to biti prvi nastup nakon Masters 1000 turnira u Miamiju. Federer u Rimu nikada nije bio pobjednik, ali je dva puta gubio finalne dvoboje, 2003. od Španjolca Felixa Mantille, a 2005. godine od još jednog Španjolca, Rafaela Nadala, četvrerostrukog pobjednika u Foro Italicu i branitelja naslova.

Lani je Nadal u finalu bio bolji od Novaka Đokovića, koji je ove godine drugi nositelj, a Nadal treći.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.