KRITIZIRALI SUCA

Mourinho: Barcine zvijezde nisu šampioni u porazu

Foto: 'FILIPPO MONTEFORTE'
Mourinho: Barcine zvijezde nisu šampioni u porazu
21.04.2010.
u 08:45
Interov trener Jose Mourinho kritizirao je ponašanje Barceloninih nogometaša koji su ispriku za poraz 3-1 na San Siru tražili u portugalskom sucu Olegariju Benquerenci.
Pogledaj originalni članak

- Nismo baš tako blizu finalu kako bi se dalo zaključiti nakon ove utakmice jer je Barcelona znatno jača i moćnija na svom terenu. Bit će nam vrlo teško na stadionu Camp Nou – izjavio je Mourinho za Rai Sport.

Smatra da njegova momčad nije trebala primiti gol u 19. minuti, kada je Pedro doveo Katalonce u vodstvo 1-0. Isto tako, nije mu se svidjela činjenica da je nekoliko Barceloninih nogometaša u tunelu nakon utakmice prigovaralo sucu na njegovom vođenju utakmice.

- Nisam zadovoljan zbog našeg primljenog pogotka, koji je proizašao iz naše pogreške. Ali, želio bih nešto poručiti Barceloninim igračima. Trebali bi se naučiti biti šampioni i kada izgube utakmicu. Umjesto da sportski priznaju da je Inter u ovoj utakmici bio bolji i jači, oni su napadali suca u tunelu nakon dvoboja. Izgleda da su već zaboravili na norveškog suca Toma Henninga Øvrebøa, koji ih je prošle godine protiv Chelseaja uveo u finale. Čini se da nemaju baš najbolje pamćenje – otrovan na jeziku, kao i obično, bio je portugalski mag.

Na kraju, prokomentirao je i ružnu gestu svog napadača Marija Balotellija, kojem su navijači zviždali nakon utakmice, a ovaj je revoltirano skinuo dres i bacio ga na pod!

- Balotelli? U Interu sam od srpnja 2009. godine, koliko sam samo puta bio kritiziran samo zato što sam ga pokušavao naučiti kako treba igrati i kako se treba ponašati? A onda on u najvažnijoj utakmici cijele sezone napravi ovako ružnu i lošu stvar – kaže Mourinho.

Interov izvršni direktor Ernesto Paolillo zgražavao se nad činom napadača svog kluba i najavio kaznu.

- Balotellijeva gesta je bila grozna. Ali, baš grozna! Sigurno ćemo o njegovu ponašanju dosta razgovarati. Hoćemo li ga kazniti? O, da, apsolutno hoćemo!

Pedro kritizirao suca    
Barcelonin napadač Pedro Rodriguez nije bio zadovoljan poslom koji je u pobjedi Intera nad Barcelonom 3-1 na San Siru u prvom polufinalnom dvoboju Lige prvaka odrađivao portugalski sudac utakmice Olegario Benquerenca...

- Nije na pravi način vodio utakmicu jer je stalno sjeckao igru s dosuđivanjem slobodnih udaraca. Šteta da je tako sudio – izjavio je za As Pedro, koji je svojim pogotkom u 19. minuti doveo Barcelonu u vodstvo. No, Sneijder, Maicon i Milito su zabili za pobjedu Intera 3-1.

- Šteta da je Inter postigao zadnja dva gola. Sada nas čeka vrlo teški uzvrat na našem stadionu. Morat ćemo biti jako fokusirani ako želimo izboriti plasman u finale – dodao je Pedro Rodriguez.

Mourinho: Talijanska Serija A me strašno zabavlja   
U večeri kada je bacio prvaka Europe Barcelonu na koljena i u prvom polufinalnom ogledu pobijedio 3-1, trener Intera Jose Mourinho je nakratko prekinuo šutnju spram domaćeg prvenstva...

Iako je imao mnogo razloga aplaudirati svojim nogometašima ili kako običava, hvaliti sebe, Mourinho se dotaknuo borbe koju Inter vodi s Romom u Seriji A. Podsjetimo da četiri kola prije kraja Roma na vrhu ljestvice ima bod više od Intera.

- Hah, talijansko prvenstvo me stvarno zabavlja. Vrlo često me nasmiju događanja u tom prvenstvu. Za mene je to jedno novo, posebno iskustvo - sarkastično je krenuo u komentar Jose Mourinho.

Bio je, naime, upitan što misli o gestikulaciji Francesca Tottija, kapetana Rome, u smjeru navijača Lazija. Naime, Totti im je pokazivao palčeve prema dolje aludirajući na vlastitu želju da ispadnu u drugu ligu ili im je, jednostavno, samo pokazivao da su na dobrom putu prema Seriji B.

Mourinho je također zbog gestikulacije zaradio kaznu Talijanskog nogometnog saveza, kada je prekrižio ruke i pokazivao ih u smjeru djelitelja pravde.

- Samo se čeka povod za moje ili Interovo kažnjavanje. No, kada je u pitanju Roma ili Totti, onda se šuti. Što bih ja napravio? Pa, kaznio bih Tottija, naravno.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.