IZVAN DOSEGA Portugalac je sretan u Interu i ne zanima ga Cityjev novac

Mourinho: Ne odlazim u Manchester City

18.01.2009.
u 12:33
Pogledaj originalni članak

Trener milanskog Intera, Portugalac Jose Mourinho, odbacio je mogućnost prelaska u Manchester City, koji je od preuzimanja postao potencijalno najveći potrošač u svijetu nogometa. Ima se novca, ali ne i i dovoljno nogometnog ugleda pa se igračima poput Kake, Messija i Buffona nude astronomski iznosi kako bi ih privukli u klub i složili momčad kakvoj se nadaju. Osim igrača, na meti su i treneri, među prvima Jose Mourinho koji već zna kako je voditi momčad koja je u stanju dobiti igrača kojeg god poželi.

Međutim, Portugalac trenutačno nije zainteresiran za odlazak iz Intera i povratak na Otok, a tako će i biti sve dok su s njim zadovoljni u Milanu.

- Ne, nema odlaska! Imam ugovor s Interom i sretan sam ovdje dok god su i ljudi u klubu zadovoljni sa sa mnom. Može se svaki dan naklapati o nekim odlascima, ali imam ugovor do 2011. godine i namjeravam odraditi svoj posao do kraja. Kada jednog dana ne budem više sretan u Interu, to ću odmah svima i reći, a mislim da bi isto trebao napraviti i predsjednik kluba - prenosi Mourinhove riječi Fox.

Mourinho je naglasio kako se njega ne tiču previše vijesti vezane uz City, jer njegov posao nije ekonomija već nogomet, ali je kratko prokomentirao bojazni menadžera s Otoka koji su u blagom strahu od platežne moći Cityja.

- Kada sam bio u Chelseaju, prva dva-tri mjeseca bili smo prvi, a tada su ostali klubovi shvatili kako je u utrci još jedan konj. To je problem s velikim klubovima, oni su na vrhu i ne žele više konkurencije. I jasno mi je kako se Unitedu ne sviđa dolazak Robinha, možda Kake ili nekog drugog igrača, ali meni to nije problem. Zvuči sjajno kada bi se utrka četvorke pretvorila u utrku petorke - kaže Mourinho.

Pogledajte na vecernji.hr