AJAX - REAL

Mourinho u Amsterdamu izvodi sastav u kojem neće biti Casillasa, C. Ronalda...

Foto: Pixsell
Mourinho u Amsterdamu izvodi sastav u kojem neće biti Casillasa, C. Ronalda...
07.12.2011.
u 11:18
– Važno je da Merkel i Sarkozy spase euro – kaže Josep Guardiola uoči El Clasica.
Pogledaj originalni članak

I mogući domaći poraz protiv Reala vjerojatno će odvesti nogometaše Ajaxa u osminu finala Lige prvaka. Real je, naime, već osigurao prolaz i mislima je već u subotnjem madridskom El Clasicu, malo je vjerojatno da će Mourinhovi igrači biti do kraja "našpanani" te da će učiniti sve da rasparaju Ajaxovu mrežu.

A samo takav scenarij, težak poraz Ajaxa i visoka pobjeda Lyona protiv Dinama (tri-četiri gola razlike!), dovodi Francuze na drugu poziciju i eliminira Ajax iz Lige prvaka. Istina, lani je Real "masakrirao" nogometaše Ajaxa u Amsterdamu, bilo je 4:0, a te se utakmice sjećamo po dva iznuđena isključenja Xabija Alonsa i Sergia Ramosa, kad su druge žute kartone dobili po Mourinhovoj naredbi, kako bi se očistili za sljedeći dio natjecanja. I ta je utakmica završila pod Uefinim povećalom, bili su kažnjeni i Mourinho i spomenuti igrači, ali i vratari Casillas i Dudek (pričuva) koji su bili "posrednici" u tom prljavom poslu.

Promjena u sastavu

Tada Real nije ispred sebe imao derbi s Barcelonom, situacija je sad posve drukčija i, prema najavama iz Madrida, trener Jose Mourinho odmarat će neke igrače. Ponajprije vratara Ikera Casillasa i Cristiana Ronalda, a bit će i još nekih promjena u sastavu. U Realu su, uglavnom, sve misli okrenute prema suboti, mogućom pobjedom pobjegli bi Barceloni na čak devet bodova viška i prvenstvo bi moglo biti riješeno već i prije Božića!

Rakitić: Bit će zanimljivo!

Upitali smo našeg reprezentativca Ivana Rakitića kako prognozira ishod subotnjeg El Clasica.

– Bit će zanimljivo! Real nikad nije bio bolji i nikad još nije imao ovakvu šansu da pobijedi Barcelonu! Ali, Barca je i dalje jaka, još uvijek joj dajem prednost i ne bi me iznenadilo da u Madridu upiše sva tri boda – rekao je Rakitić.

S druge, pak, strane trener Barcelone Josep Guardiola mudro pokušava smanjiti napetosti:

– Ma kakav El Clasico, za sve nas važniji je ishod summita Europske unije koji će se održati u petak! U glavnim će ulogama potkraj tjedna biti njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u pokušaju da spase euro – rekao je Guardiola, a potom je o El Clasicu dodao:

– Važnije od taktike jest pitanje s kakvim ćemo mentalitetom ući u utakmicu. Pobjeda protiv Reala dala bi nam dodatnu snagu, ali dug je još put do kraja prvenstva – smatra Pep.  

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.