Pogled

Mourinho voli kada nije favorit, tada je najbolji

Foto: 'FILIPPO MONTEFORTE'
Mourinho voli kada nije favorit, tada je najbolji
21.04.2010.
u 08:30
Barcelona će se na Nou Campu morati čuvati opasne kontre Talijana, a Inter će u finale samo ako zabije gol, tvrdi Stanić.
Pogledaj originalni članak

Desetak sati prije sudara na San Siru Mario Stanić je, iako nevoljko, ipak ponudio prognozu:

– Prije nekoliko godina, večer uoči sudara Chelseaja i Barcelone, bio sam s Mourinhom. Rekao mi je da će napasti Barcu i proći. Bude li Inter uspio napasti Katalonce, neće biti bez izgleda.

Mourinho je kopirao stari recept. Bio je agresivan i ofenzivan i stigao je za sve nas ipak do senzacije:

– Da, odlučio se na taj rizik i pogodio. Iako je Barca nedvojbeno najbolja svjetska momčad, znala je i ove sezone slabije reagirati na agresiju suparnika – rekao je Stanić.

Objasnio je što se dogodilo jučer u Milanu.

– Presing i čvrsta duel igra na kraju su presudili. Vidjeli ste da je Messi rijetko bio sam s loptom. Mourinho je dobro vidio gdje je Wenger griješio prije dva tjedna. No, nije samo Messi Barca, njihov motor Xavi bio je potpuno isključen, Zanneti, Muttu i Cambaisso dobili su bitku na sredini. A Barca se samo tamo i može nadjačati.

Prgavi Portugalac je uz Capella najbolji svjetski taktičar.

– Tu nema dvojbe, on je perfekcionist u proučavanju i pripremi utakmice. Guardiola jest sjajan, ali koliko god bio uspješan, taktički nije dorastao Joseu. Vidjelo se da u utakmici nije pronašao rješenje da se Barca vrati u igru.

Stanić je dometnuo i ovo:

– I kad zna da nema bolju momčad i bolje igrače, Mourinho će ih uvjeriti da ništa nije nemoguće. Jednostavno ima taj karakter pobjednika, to je pokazao s malim momčadima. I zbog toga ga najviše cijenim.

Je li Barcu poremetilo to što je putovala dva dana?

– Ne vjerujem, to bi bio izgovor. Jednostavno, dogodila im se večer u kojoj nisu bili u top-formi, a suparnik jest.

Tko će igrati u finalu?

– Ne volim prognozirati, ne kladim se. Samo znam da Inter neće vidjeti Madrid ako ne zabije gol u Barceloni.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.