Liga prvaka

Mourinhovo prokletstvo treće sezone nad erom Vujovića

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Veselin Vujović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Veselin Vujović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Veselin Vujović i Josip Valčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Veselin Vujović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
PPD Zagreb - Pick Szeged
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Veselin Vujović i Josip Valčić
02.10.2016.
u 16:25
Sezona je mlada i sve se stigne ispraviti, pa tako i ovaj poraz od nezgodnog Szegeda, koji je također igrao uglavnom slabo uz puno pogrešaka, a to je još gora spoznaja. Vujović je veliki mačak i za očekivati je da će izvući maksimum, pa i više od toga
Pogledaj originalni članak

Dobro je Zagrebov trener Veselin Vujović rekao nakon drugog poraza na startu ovogodišnje Lige prvaka, prvog domaćeg, od Pick Szegeda: “Sami smo se pobijedili, poklonili smo im pobjedu....”.

Te riječi poprimaju posebno značenje kad se zna da je gol odluke zabio Sandro Obranović kojeg je PPD Zagreb posudio mađarskom sastavu. Usto je imao hvalevrijednih 5-5 šut, što je itekakav doprinos kad se usporedi s kombiniranih 8-23 glavnih domaćih aduta Mandalinića i Šebetića. Rijetko viđeni primjer pomoći suparniku...

Rukometni mitropolit ljubljansko-zagrebački, jer Vujović stoluje na klupi hrvatskog prvaka i reprezentacije Slovenije, zemlje koja ove sezone daje rekordan broj igrača u ZG-Areni, ušao je u treću sezonu u klubu najlošije do sada. Možda je rano za takve zaključke, no treća sezona trenerima često zna biti i kobna, a najčuvenija žrtva tog prokletstva je nogometni mag Jose Mourinho.

Pa i najdraži nam Ćiro često bi kihnuo u trećoj sezoni. Svoj trojici zajedničko je da su bogovi motivacije, govornici koji su u stanju uvjeriti i “tamburaša” da može svirati kao Hendrix, ali od čijih urlika može opadati i žbuka sa stropa svlačionice.

No, nakon nekog vremena i ta karta počne pomalo blijediti. U subotu navečer zagrebaši nijednog trenutka nisu imali gard momčadi koja to dobija i koja je u stanju za pobjedu popesti se na semafor arene.

Sezona je mlada i sve se stigne ispraviti, pa tako i ovaj poraz od nezgodnog Szegeda, koji je također igrao uglavnom slabo uz puno pogrešaka, a to je još gora spoznaja. Vujović je veliki mačak i za očekivati je da će izvući maksimum, pa i više od toga.

No, morat će za to jako puno orati i kopati, i opet nema jamstva da će uspjeti ponoviti rezultate iz prethodnih sezona, a kamoli ostvariti ono o čemu se potiho maštalo prije starta – plasmanu na Final Four. Prije svega, morat će nadoknaditi vrijeme koje je izgubio dok je bio sa Slovencima na Olimpijskim igrama u Riju, a akcija s reprezentacijom bit će još.

U toj se “stignem ja sve” klopki zapetljao i Grande Lino, koji je paralelno vodio Zagreb i Hrvatsku. I Ivica Obrvan je platio danak borbi na dva fronta vodeći paralelno Chambery i Makedoniju.

Ne bi bilo čudno da i Vujović u jednom trenutku dođe pred izbor – Zagreb ili Slovenija?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HE
henky
00:30 03.10.2016.

Mi Hrvati smo zbilja jalni. I to je bolest. Jalni smo uspješnim ljudima. Jalni znači ljubomorni, zavidni. Jalni smo na prepoštenog čovjeka i sportaša Veselina Vujovića! Može li se niže pasti? Čovjeka koji daje dušu i srce za naš Zagreb! Sramim se zbog svojih sunarodnjaka. Svaka Vam čast gospodine Vujoviću. Hvala Vam što nas uveseljavate iz utakmice u utakmicu svojim šarmantnim, poštenim, sportskim pristupom. Bilo bi prekrasno kada biste preuzeli i našu reprezentaciju koja bi s Vama, siguran sam, osvajala medalje i zlatnog sjaja.

DU
Deleted user
20:04 02.10.2016.

za razliku od prošle sezone nije ozljeđen Josip Valčić već Domagoj Pavlović,a nema ni Sandra Obranovića (upravo je u Szegedu),ali tu je oporavljenik Mandalinić.E sad,tko je gledao tekmu zna da je zadnja 3 napada upropastio upravo Mandalinić.Dve lopte je krivo dodao,od čega je Szeged imao 2 kontre,a onda na -1 i dogovoren napad odlučio da če on puknuti sa 10 metara.I sad netko ide pljuvati Vujoviča? Sandro Obranović je prošle godine igrao i srcem i dušom, i napad i obranu.Mandalinić nije Lazarov u tim godinama da ga možeš "čekati" cijelu tekmu,a i Kiro je zabijao kad je trebalo.A nije ni M.Hansen,koji isto zna opaliti 10+ lopti u tekmi,al čovjek igra i obranu.Pogledajte zadnjih 5 minuta tekme i tri Mandalinićeva poteza,a čujte i koji je bio dogovor sa Vujovićem za vrijeme zadnjeg time - outa.Prošle godine su ga igrači slušali i rezultati su bili drugčiji,čim imaš jednu "zvijezdicu" koji misli da je iznad drugih to ne štima.

ST
stimo
17:14 02.10.2016.

da je bilo tko drugi davno bi ga istjerali ali brat srbin ma moze jos tri hr novinari