RUKOMETNA LP

Može li najjači pucač Europe razbiti Motor?

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Može li najjači pucač Europe razbiti Motor?
08.02.2014.
u 08:05
– Od najstarijeg Tončija Valčića do najmlađih Lovre Mihića i Luke Šebetića svi smo napeti, ali u pozitivnom smislu jer zaista ne možemo dočekati da utakmica krene – rekao je Stipe Mandalinić.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Ukrajine nisu igrali na Europskom prvenstvu u Danskoj, ali su četiri igrača Motora, današnjeg suparnika CO Zagreba u Ligi prvaka (Arena, 18 sati), igrala. To su Rusi Aflitulin, Evdokimov i Škopincev te Bjelorus Citu. Škopincev je u šest utakmica odigrao 311 minuta (52 minute po utakmici) postigavši 20 pogodaka. Nešto manje igrao je Evdokimov – 112 minuta u pet utakmica. Postigao je samo osam pogodaka. Aflitulin je ukupno odigrao 76 minuta u četiri utakmice, postigavši tri pogotka, a Bjelorus Citu bio je prijavljen samo za prvi krug. Protiv Hrvatske nije ulazio u igru, a na sljedeće dvije (Crna Gora i Švedska) odigrao je ukupno 30 minuta, bez pogotka.

Četvorica s EP-a

CO Zagreb je na EP-u imao četiri igrača. Najviše je igrao Zlatko Horvat (osam utakmica, 252 minute, 33 pogotka), potom je Josip Valčić (osam utakmica, 80 minuta), dok je Stipe Mandalinić igrao samo u prvom krugu. Sakupio je samo 12 minuta i postigao jedan pogodak. Filip Ivić cijeli turnir bio je na tribini kao treći vratar.

– Baš zbog toga što uopće tamo nije branio, danas će na vratima krenuti Ivan Stevanović, koji je s nama bio cijelo vrijeme. Prošle je godine možda bila pogreška što je Ivić po povratku sa SP-a iz Španjolske bio prvi vratar u utakmici protiv Dinama iz Minska koju smo izgubili sa 23:25. Ivić na SP-u nije puno branio, nije se vratio u optimalnoj formi i takvu pogrešku neću ponoviti – rekao je Boris Dvoršek, trener CO Zagreba.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Samo što tada nije to bila kriva procjena Dvoršeka već je momčad protiv Dinama vodio Slavko Goluža. Zanimljivo je da je tada Dinamo kao trener vodio Sergej Bebeško koji će danas biti na klupi Motora.

– Od najstarijeg Tončija Valčića do najmlađih Lovre Mihića i Luke Šebetića svi smo napeti, ali u pozitivnom smislu jer zaista ne možemo dočekati da utakmica krene i da našim navijačima pokažemo da smo se dobro spremili za Ukrajince. Na treningu svi grizemo, svjesni smo da moramo pobijediti – rekao je Stipe Mandalinić.

I ja sam bio iznenađen

U Danskoj je igrao samo u prvom krugu. Ozlijedio je zglob na treningu uoči Francuske pa ga je zamijenio Ivan Slišković. Ali ostat će zapisano da je vlasnik najbržeg šuta. Omeyeru je postigao pogodak udarcem od 113 kilometara na sat!

– Nikada nisam kod šuta kalkulirao. Moj svaki šut je maksimalan, a tek sam u Danskoj prvi put vidio koliko jako pucam. Tamo su imali mjerače šuta i ostao sam malo iznenađen kada sam shvatio da sam loptu poslao u Omeyerov gol pri brzini od 113 km/h. Uvijek ću pucati maksimalno i siguran sam da ni vrataru Motora Stochlu neće biti lako – zaključuje Mandalinić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.