Izbornik odabrao

Mula računa na Hezonju i Simona barem za po jednu utakmicu, a stiže i pojačanje na centru

Mula računa na Hezonju i Simona barem za po jednu utakmicu, a stiže i pojačanje na centru
14.02.2022.
u 13:39
Negdašnji Cedevitin junior Karlo Matković (21, 208 cm) jednu je sezonu proveo na posudbi u OKK Beogradu, a sada igra za Megu u kojoj se nametnuo kao ponajbolji mladi centar ABA lige
Pogledaj originalni članak

Damir Mulaomerović (47), novi izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije (ujedno i trener Cedevite Junior), poslao je u sjedište Svjetskog košarkaškog saveza svoj preliminarni popis igrača za dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Švedske.

A na reprezentativnom popisu po prvi put je 21-godišnji Livnjak Karlo Matković (208 cm), inače igrač srpske Mege, koji je konačno stekao pravo igranja za Hrvatsku nakon što je 2018. za Bosnu i Hercegovinu igrao na Eurobasketu za igrače do 18 godina.

A na popisu su i dvojica euroligaških igrača, Mario Hezonja iz ruskog Unicsa i Krunoslav Simon iz turskog Anadolu Efesa.

- Unics bi mogao pustiti Hezonju za prvu, zagrebačku, utakmicu protiv Švedske, dok za Simona pokušavamo isposlovati da zaigra u našoj gostujućoj utakmici u Švedskoj. Što se pak tiče Matkovića, to je naša nova snaga, vrlo atletičan momak, dobar u svim segmentima igre, centar koji bi se ovog ljeta trebao pojaviti na NBA draftu - objasnio je izbornik Mulaomerović.

Na Mulinu popisu od 24 igrača nalaze se ova imena: razigravači: Roko Rogić (Torun), Lovro Gnjidić (Cibona), Dominik Mavra (Zadar), Mate Kalajžić (Gorica), Goran Filipović (Cedevita Junior); bekovi: Kruno Simon (Anadolu Efes), Filip Krušlin (Dinamo Sassari), Antonio Jordano (Zadar), Sven Smajlagić (Nevežis), Roko Badžim (Szolnoki), Mateo Drežnjak (Cibona), Josip Batinić (Cedevita Junior); krila: Mario Hezonja (Unics Kazan), Pavle Marčinković (Zadar), Željko Šakić (Avtodor), Tomislav Zubčić (Tofas), Dario Drežnjak (Zadar), Ivan Ramljak (Slask Wroclav), Matej Rudan (Mega); centri: Danko Branković (Cibona), Karlo Matković (Mega), Antonio Vranković (Pardubice), Darko Bajo (Split) i Filip Bundović (Cedevita Junior).

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.