OKUPLJANJE ZA ŠVEDSKU

Mula se nada Hezonji i Simonu, a raduje se mladom centru Matkoviću

Mula se nada Hezonji i Simonu, a raduje se mladom centru Matkoviću
15.02.2022.
u 12:51
Svojevrsna novost je povratak pod stijeg Tomislava Zubčića (32, 212 cm) koji je bio u zavadi s prethodnim izbornikom Mršićem.
Pogledaj originalni članak

Damir Mulaomerović (47), novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, no ujedno i trener Cedevite Junior, poslao je u sjedište Svjetskoga košarkaškog saveza svoj preliminarni popis od 24 igrača za dvije kvalifikacijske utakmice (25. i 28. veljače) sa Švedskom za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Smajlagić iznenađenje

A na popisu kandidata za hrvatsku reprezentaciju prvi je put 21-godišnji Livnjak Karlo Matković (208 cm), igrač srpske Mege, koji je napokon stekao pravo igranja za Hrvatsku nakon što je 2018. za Bosnu i Hercegovinu igrao na EP-u za igrače do 18 godina. Riječ je o bivšem junioru Cedevite koji se, nakon preseljenja Cedevite u Ljubljanu, na prijedlog svoga srpskog menadžera Ražnatovića preselio u Beograd, a na ljeto bi trebao izići na NBA draft.

Na popisu su i dvojica euroligaških igrača, Mario Hezonja iz ruskog Unicsa i Krunoslav Simon iz turskog Anadolu Efesa.

- Unics bi trebao pustiti Hezonju za prvu, zagrebačku utakmicu sa Švedskom, dok za Simona pokušavamo isposlovati da igra na utakmici u Švedskoj. Što se pak tiče Matkovića, to je naša nova snaga, vrlo atletičan momak, dobar u svim segmentima igre, centar koji bi se na ljeto trebao pojaviti na NBA draftu - objasnio je izbornik Mulaomerović.

Najveće iznenađenje na popisu je 31-godišnji Sven Smajlagić, igrač litavskog Nevežisa, sin proslavljenog rukometaša Irfana Smajlagića, koji nikad dosad nije bio u kombinacijama seniorskih izbornika. Svojevrsna novost je povratak pod stijeg Tomislava Zubčića (32, 212 cm) koji je bio u zavadi s prethodnim izbornikom Mršićem.

Također, nije teško zapaziti da je Mulaomerović na širi popis uvrstio i trojicu igrača iz svoga kluba Cedevite Junior, a ne internacionalce, centre Bilana i Buvu koji su mu se zahvalili na pozivu. Bilan jer se oprostio od igranja za reprezentaciju, a Buva jer se, kao i Mršiću, požalio da je "tjelesno načet".

Vranković ponovo na popisu

Na Mulaomerovićevu popisu su ova 24 igrača: razigravači Rogić (Torun), Gnjidić (Cibona), Mavra (Zadar), Kalajžić (Gorica) i Filipović (Cedevita Junior), braniči Simon (Anadolu Efes), Krušlin (Sassari), Jordano (Zadar), Smajlagić (Nevežis), Badžim (Szolnoki), M. Drežnjak (Cibona) i Batinić (Cedevita Junior), krila Hezonja (Unics), Marčinković (Zadar), Šakić (Avtodor), Zubčić (Tofas), D. Drežnjak (Zadar), I. Ramljak (Slask) i Rudan (Mega), te centri Branković (Cibona), Matković (Mega), Vranković (Pardubice), Bajo (Split) i Bundović (Cedevita Junior).

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.