Reakcije izbornika i igrača

Mulaomerović: Gotovo je, odlazim s klupe! Činjenica je da nisam uspio

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Mulaomerović: Gotovo je, odlazim s klupe! Činjenica je da nisam uspio
11.09.2022.
u 17:14
Treba se suočiti s realnošću i reći da je Finska bolja momčad od nas, poručio je najstariji igrač momčadi 37-godišnji Krunoslav Simon kojem je ovo bila posljednja utakmica u reprezentaciji
Pogledaj originalni članak

Nakon poraza (86:94) od Finske u osmini finala Eurobasketa razočarani hrvatski košarkaši samo su prolazili pored hrvatskih novinara, nisu imali snage ni volje objasniti razloge poraza od Finske. A možda su se pribojavali i vlastitih emocija nakon još jednog razočarenja.

Jedni od rijetkih koji su stali i dali svoje mišljenje bili su najstariji igrač Krunoslav Simon te Amerikanac u redovima Hrvatske, Jaleen Smith.

- Platili smo skupo greške u obrani, mislim da je to presudilo utakmicu - rekao je Smith.

Krunoslav Simon je pak dodao:

- Mi smo i ovu utakmicu igrali toplo-hladno, kao uostalom i cijeli turnir. Treba se suočiti s realnošću i reći da je Finska trenutno bolja od nas. To je momčad koja igra atipično i ne odgovara nam, a nismo imali ni šanse zaustaviti Markkanena, koji je zabio 43 koša.

Damir Mulaomerović nije uspio s Hrvatskom proći u četvrtfinale, a nakon utakmice je rekao da mu je ovo bila posljednja utakmica na klupi hrvatske reprezentacije.

- Ovo je bila predstava za pamćenje jednog igrača, a Finci su nam zabili previše trica. Nije mi lako, ovo je bila moja posljednja utakmica kao izbornika. Osjećam odgovornost i činjenica je da nisam uspio. Ionako sam imao dogovor sa Savezom do kraja ovog Eurobasketa a i da je dogovor bio drugačiji ja bih otišao sam. Uostalom, to sam i najavio ljudima iz Upravnog odbora kada su mi ukazali povjerenje u teškom trenutku - zaključio je hrvatski izbornik.

>> Pogledajte i kako su vaterpolisti postali prvaci Europe


 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
17:35 11.09.2022.

Najbolja odluka do sada. Da je barem tako i Plenković odgovoran.

DU
Deleted user
18:45 11.09.2022.

Činjenica je da si doveo Gnjidića i Prkačina koji nisu igrali. Činjenica je da nisi doveo pričuvne centre. Činjenica je da si doveo Ramljaka. Ima puno činjenica.