Prvi nositelj Gael Monfils:

Na betonu bi u Umagu igrali i tenisači iz top 10

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Na betonu bi u Umagu igrali i tenisači iz top 10
23.07.2015.
u 13:10
Gael dobro poznaje hrvatske igrače, posebno Čilića i Ćorića, od kojih je naučio i nekoliko riječi hrvatskoga, a najčešće koristi: "Kako si, brate?"
Pogledaj originalni članak

Kao prvi nositelj u prvom je kolu bio slobodan i igrat će tek danas, no 28-godišnji Francuz Gael Monfils već je u Umagu, spreman za prvi okršaj s austrijskim kvalifikantom Bastianom Trinkerom (417. igračem svijeta!) koji je iznenađujuće eliminirao Rusa Mihaila Južnjija. Vrućina mu, kaže, ne smeta jer su mu oba roditelja s Kariba: otac Rufin, bivši nogometaš, s Guadalupea, majka Sylvette s Martinika.

Monfils je drugi put u Umagu, prije dvije godine u uzbudljivom polufinalu tijesno je izgubio od Talijana Fabija Fogninija. A odlično se uklopio i u predstavu uz izbor najljepše hostese. On i Dolgopolov digli su publiku na noge hip-hop nastupom, otpjevali su nekoliko Eminemovih i Rihanninih pjesama, a potom rap-klasik "Gangsta Paradise".

Osvojio pet turnira

– Drago mi je da sam se vratio, da ću opet biti dio umaškog spektakla. Lokacija, stadion, ljudi, sve je fantastično. Ovdje su svi jako ljubazni, a ja uživam otkrivati nove kulture i zemlje – istaknuo je Monfils kao gost tradicionalnog "Celebrity Stagea" u Umagu.

Gael vrlo dobro poznaje hrvatske igrače, posebno Marina Čilića i Bornu Ćorića, od kojih je naučio i nekoliko riječi hrvatskoga, a najčešće koristi pozdrav "kako si, brate". Iako je prvi nositelj, kaže da ne osjeća nikakav pritisak.

– Zasad je sve u najboljem redu, ozljeda koja me je mučila prije ovogodišnjeg Wimbledona u međuvremenu je zaliječena – napomenuo je danas 17. tenisač svijeta kojemu je najbolji plasman sedmo mjesto iz srpnja 2011.

U karijeri je osvojio pet turnira i odigrao još čak 17 finala. Ove je godine u Monte Carlu pobijedio velikog Rogera Federera (kao i u prošlogodišnjem finalu Davisova kupa u Lilleu), potom i Grigora Dimitrova; prijašnjih je godina pobjeđivao i Nadala i Murraya. Kao i našem Marinu Čiliću, nedostaje mu samo pobjeda nad Novakom Đokovićem (0-11).

Umag mu je, ističe, jedan od najdražih turnira. Vjeruje da bi na naš najstariji turnir dolazilo i više top 20 igrača kad bi se promijenila podloga na kojoj se igra.

– Teško je nakon Wimbledona vratiti se na zemlju. Kad bi se ovdje igralo na tvrdoj podlozi, uvjeren sam da bi dolazili i top 10 igrači jer je turnir predivan – ističe Gael i dodaje:

Publika navija za sve

– Ovdje publika poznaje tenis, uživa u njemu i navija za sve tenisače – smatra Monfils o čijim se atraktivnim potezima u tenisu možete posvjedočiti ako na YouTubeu ukucate sintagmu "trick shot". Vidjet ćete kako popularni Le Monf udara lopticu u padu, kroz noge, iz prvog reda tribina... Spontano, zafrkantski.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.