ABA LIGA

Na Gripama živi 
duh Kukoča, Rađe, Tvrdića, Skansija...

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Na Gripama živi 
duh Kukoča, Rađe, Tvrdića, Skansija...
30.09.2012.
u 21:29
Zadrani će utakmicu s Partizanom u Beogradu zbog divljačkih scena još dugo pamtiti, a Splićani se mogu ponositi jer su Zvezdu lijepo ugostili bez ijednog incidenta
Pogledaj originalni članak

Iz Beograda su stigle ružne slike, poraz Zadra obilježili su ispadi Partizanova trenera Duška Vujoševića i divljanje navijača. Na Zadrane su iz publike letjeli upaljači, krhotine stakla... U svakom slučaju, nije im bilo nimalo ugodno u Beogradu na početku ABA lige.

U Splitu sasvim druga slika, beogradska Crvena zvezda dočekana je na Gripama sasvim korektno, utakmica je odigrana bez ijednog incidenta ili povišenog tona, uz tek poneki sporadičan zvižduk na predstavljanju. Na Gripama se slavilo, pjevalo, košarkaši Splita nadigrali su favorizirane Beograđane. Košarka se vratila u Split na najljepši mogući način, Crvena zvezda bila je na Gripama u sporednoj ulozi. Ljepotu je donijela Ana Sasso, legendarna misica, koja je podbacila prvu loptu, na dresovima Splita našao se Pipi, žuti pomažu posrnulom divu Dalmacijavinu i nose njegovu reklamu za jednu kunu. Ivan Mimica s 32 koša producirao je lijepu priču o Omišaninu koji uživa u košarci, a ima ruku poput snajperista. Upaljači, krhotine stakla, divljaštvo... Ne, to nije stalo u priču s Gripa, na tribinama je bilo oko dvije i pol tisuće zaljubljenika u košarku, koji se rado sjećaju onih dana Jugoplastike s Kukočom i Rađom, najbolje momčadi dvadesetog stoljeća. Taj duh, i duh generacije Rate Tvrdića, Petra Skansija, Damira Šolmana i ostalih još živi na Gripama. I to će se teško promijeniti.

- Split je grad košarke, šampionski grad u kojem ljudi znaju cijeniti sport i sportaše. Ozračje je bilo odlično, publika je navijala ne vrijeđajući, mnogi se mogu ugledati na njih. Hvala Splitu na korektnosti, ugostili su nas dan više, dali nam termine za trening. A momčad Splita? Svaka joj čast, želim joj da se i dalje tako bori i predstavlja svoj grad i hrvatsku košarku na lijep način - kazao je trener Crvene zvezde Milivoje Lazić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.