Atletika

Na Hanžeku čak 15 osvajača medalja s Olimpijski igara u Riju

Foto: Reuters/Pixsell
Sandra Perković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sara Kolak
Foto: Reuters/PIXSELL
Asafa Powell
Foto: Reuters/PIXSELL
Ivana Spanovic of Serbia competes in the women's long jump final during the European Athletics Championships at the Letzigrund Stadium in Zurich August 13, 2014. REUTERS/Phil Noble (SWITZERLAND - Tags: SPORT ATHLETICS)
Foto: Reuters/PIXSELL
2016 Rio Olympics - Athletics - Semifinal - Men's 100m Semifinals - Olympic Stadium - Rio de Janeiro, Brazil - 14/08/2016. Christophe Lemaitre (FRA) of France walks into mixed zone. REUTERS/David Gray FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sara Kolak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sandra perković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Sara Kolak
05.09.2016.
u 16:05
Bez obzira na to što nije u rangu Dijamantne lige, u Zagrebu će trčati, skakati ili bacati kuglu 15 osvajača medalja s nedavno završenih OI. Prvo će kod zagrebačkih fontana večeras, u 18.30 sati, nastupiti prva trojica kuglača iz Rija – zlatni Ryan Crouser, srebrni Joe Kovacs i brončani Tom Walsh
Pogledaj originalni članak

Zagrebački atletski miting, koji će se održati u dva dana, 5. i 6. rujna, i ovaj će put biti bogat najvećim atletskim zvijezdama. Bez obzira na to što nije u rangu Dijamantne lige, u Zagrebu će trčati, skakati ili bacati kuglu 15 osvajača medalja s nedavno završenih OI.

Prvo će kod zagrebačkih fontana večeras, u 18.30 sati, nastupiti prva trojica kuglača iz Rija – zlatni Ryan Crouser, srebrni Joe Kovacs i brončani Tom Walsh. No, tko su ostale zvijezde ovogodišnjeg mitinga, ne računajući Sandru Perković i Sarku Kolak, naše dvije zlatne medalje sa OI.

To je u prvom redu Asafa Powell, nekadašnji svjetski rekorder na 100 metara (9,72) koji je u Riju trčao kao član zlatne štafete Jamajke na 4x100 metara. Da je u odličnoj formi, Asafa je dokazao na mitingu Dijamante lige u Zürichu kada je pobijedio na 100 metara s vremenom – 9,94 sekundi.

Njegov je cilj u Zagrebu nadmašiti rekord mitinga koji drži njegov prijatelj Usain Bolt – 9,85. Bez obzira na to što su u Riju osvojili bronce, velike zvijezde svjetske atletike trenutačno su Francuz Christophe Lemaitre i Srpkinja Ivana Španović. Lemaitre će trčati na 200 metara, a Ivana će pokušati do prvog mjesta u dalju.

Lemaitre će imati nešto teži zadatak jer mora nadmašiti 19,88 Turčina Gulijeva od prošle godine, dok bi Ivana bez problema morala nadmašiti rekord Britanke Share Proctor iz 2012. godine – 6,79 metara.

Bit će zanimljiva i ženska utrka na 400 metara jer će jedna protiv druge trčati tri Amerikanke koje su u Riju zajedno osvojile zlato u utrci na 4x400 metara – Hastings, Okolo i McCoroy.

Ivana Brkljačić, direktorica mitinga, priželjkuje još neke rekorde mitinga, a njezina je velika želja da konačno “padne” rekord u memorijalnoj utrci na 110 metara prepone koji stoji od 1999. godine (Mark Crear – 12,98).

Danas će se kod fontana od aktivnog bacanja kugle oprostiti sjajni Poljak Tomasz Majewski. Tom prigodom zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručit će mu zlatnik, Monografiju grada Zagreba i šestinski kišobran. Tomasz Majewski jedini je bacač kugle u posljednjih 50 godina koji je osvojio dva uzastopna olimpijska zlata, u Pekingu 2008. i u Londonu 2012. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.