HOO-ov centar

Na Silbi uz pomoć EU stižu dvorana, igralište, bazen...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Na Silbi uz pomoć EU stižu dvorana, igralište, bazen...
12.02.2013.
u 08:25
– Slovenci su dobili 100 milijuna eura i napravili sportske centre na Pokljuki, Pohorju, Planici. Zašto ne bismo i mi takvo što napravili?
Pogledaj originalni članak

- Nisam nikad bio na Silbi, ali mi se sviđa kako to izgleda. Kada smo ostali bez sportskog centra Badije pokraj Korčule, razmišljali smo gdje bismo napravili novi morski kamp za sportaše. Bilo je ideja da to bude Poreč, Mali Lošinj, Zadar, no na kraju je najprihvatljivija ispala Silba. HOO ne zanima da bude vlasnik tog centra, već želi onamo investirati, da to postane sportski centar za pripreme naših sportaša. Godišnje na pripreme sportaša izvan Hrvatske trošimo između pet i osam milijuna kuna. Zašto taj novac ne bismo iskoristili ulažući ga na Silbi – istaknuo je Zlatko Mateša predstavljajući projekt novog HOO-ova kampa.

Koliko bi trebalo novca investirati, ne zna se dok se ne napravi studija isplativosti. Ali, novac bi trebao doći iz europskog fonda kada uđemo u EU.

– Slovenci su dobili 100 milijuna eura i napravili sportske centre na Pokljuki, Pohorju, Planici. Zašto ne bismo i mi takvo što napravili? Na Silbi bi se gradila višenamjenska dvorana, nogometno igralište, sportski tereni na otvorenom, bazen, smještajni, kongresni i ugostiteljski objekti. Trenutačno se na sudu sporimo zbog tri čestice kako bi svih 20.000 četvornih metara bilo u vlasništvu ZŠS-a. Cijena zemljišta procijenjena je na 13,5 milijuna kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.