Ragbi

Nada neprekidno prvak od 2003. godine, no Mladost sada ima šanse

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Ragbi
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ragbi - hrvatska reprezentacija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ragbi - hrvatska reprezentacija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ragbi - hrvatska reprezentacija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Ragbi - hrvatska reprezentacija
07.04.2018.
u 12:36
Mladostaši pak nikad nisu bili prvaci Hrvatske. U osnovnom dijelu lige Mladost je bila prva, a Nada druga.
Pogledaj originalni članak

Nakon što su osvojili Hrvatski kup, ragbijaši zagrebačke Mladosti žele ove sezone osvojiti i prvenstvo Hrvatske. Dva tjedna prije početka reprezentativnog ciklusa, zagrebački i splitski reprezentativci tako će imati najbolju moguću pripremu za europske utakmice – najveći derbi hrvatskog ragbija.

U finalu (stadion Mladosti kod Kineziološkog fakulteta, 14 sati) mladostaši će igrati protiv splitske Nade koja je prvak Hrvatske od 2003. godine do danas. Mladostaši pak nikad nisu bili prvaci Hrvatske. U osnovnom dijelu lige Mladost je bila prva, a Nada druga.

– Uvijek respektiramo Nadu, dolazi nam veliki klub, najveći po uspjesima u Hrvatskoj, i činjenica da se s njim borimo za naslov za nas je velika stvar. Sve smo uložili u pripreme za taj susret. Nažalost, nedostaje nam Nik Jurišić, no osvajanjem Hrvatskog kupa pokazali smo da možemo i bez njega. Saša Sekovanec dostojna mu je zamjenu te smo se jako dobro uigrali. Radi se o susretu Davida i Golijata, no spremni smo. Omjer je trenutačno 3:0 u našu korist i idemo nastaviti stopostotni učinak – rekao je Ivan Šuta, trener Mladosti.

Gosti su se sigurno obeshrabrili nakon tri uzastopna poraza od mladostaša...

– Atmosfera u momčadi je odlična, igrači su maksimalno usredotočeni na današnju utakmicu. Izuzev ozlijeđenog Miljaka, svi su drugi u sastavu. Nadamo se lijepom vremenu i dobro popunjenom gledalištu na Krtici, a uz dužno poštovanje mladostašima, i našem šesnaestom naslovu u nizu – istaknuo je Ivan Rešetar, trener Nade.

Isti dan u isto vrijeme, Šibenik će u susretu Druge lige ugostiti dubrovački Invictu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.