'kralj zemlje'

Nadal: Nisam više favorit na zemlji!

Foto: Press Association/Pixsell
Nadal: Nisam više favorit na zemlji!
15.04.2015.
u 07:00
Borna Ćorić prekinuo suradnju s kondicijskim trenerom Bašićem.
Pogledaj originalni članak

Teniski turnir u Monte Carlu označio je i početak ovogodišnje sezone na zemlji. Na toj je podlozi 28-godišnji Rafael Nadal, neokrunjeni "kralj zemlje", u dosadašnjoj karijeri postigao 325 pobjeda i doživio samo 25 poraza. U ovom trenutku peti tenisač svijeta na teren će danas (suparnik mu je Francuz Pouille). Nadal je osam puta osvajao Monte Carlo, ali poručuje da nikako nije favorit.

Rafa: Pritisak nije na meni

– Nemam nikakav pritisak ove godine. Nisam favorit nigdje, pa ni na zemlji. U posljednje sam vrijeme igrao lošije od svojih glavnih konkurenata. Zato pritisak nije na meni, u Monte Carlo sam došao samo da odigram bolje nego na prethodnim turnirima ove godine. Najvažnije je da se ponovno počnem osjećati ugodno na terenu i da vratim samopouzdanje – istaknuo je Nadal.

Jasno je da Rafa breme pritiska želi prebaciti na konkurenciju, prije svega na Đokovića. No rekao je i ovo:

– Sve će biti lakše ako nađem svoju igru i ako vratim samopouzdanje. Radim na tome da vratim svoju igru, da ne vjerujem da to mogu, ne bih bio ovdje – napomenuo je Nadal.

Borna Ćorić ostao je nakon poraza od Dolgopolova (5:7, 7:5, 2:6) na pripremama u Monte Carlu i odlučio se za promjenu u timu. Nakon tri godine prekinuo je suradnju s kondicijskim trenerom Marinom Bašićem. U Borninu stožeru nisu željeli komentirati tu promjenu, ali oglasio se sam Bašić na svojem Facebook profilu.

Borna zaslužuje top 10

– Zajedno smo napravili velike rezultate koje će teško netko ponoviti. Zahvalan sam Borni na zalaganju, na tome što je trpio moj "teror" i uvijek davao 100 posto na svakom treningu i u svakom meču. Omogućio mi je da napredujem kao trener, da naučim nove stvari te dobijem potvrdu da je ono što radim dobro. Želim mu puno sreće u budućnosti i da što prije dođe tamo gdje mu je mjesto i gdje zaslužuje, a to je top 10. Nedvojbeno je jedan od najvećih sportaša koje sam trenirao i koje ću ikad trenirati. Borna, samo jako dalje kao i dosad! – napisao je Bašić koji, osim tenisača, individualno trenira i brojne nogometaše, ali i ostale sportaše.

>>Čilić do prve pobjede u 2015., svladao je Mayera

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PE
peugeot
17:34 15.04.2015.

Moj Borna, nije rijec o kondicijskom treneru nego kako igras sa svojim "mrezastim samaralom" ! Puno ti je glava natekla od bezrazloznih i pretjeranih upucenih ti hvalospjeva ! Pazi se da ne stanes na koru od banane !