ZANIMLJIV POPIS

Najboljih 11 koji ne idu u Katar: Tri dinamovca, Dalićev neželjeni i posuđenik iz Moskve

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao konferenciju za medije nakon pobjede nad Danskom
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Josip Mišić
Foto: Neil Hanna
Rangers v St Mirren - cinch Premiership - Ibrox Stadium
10.11.2022.
u 13:20
Hrvatski nogomet diči se brojnim sjajnim internacionalcima. Nisu, međutim, svi u mogućnosti ići na Mundijal, ali kvalitetom se ističemo toliko da još jednu vrhunsku ekipu možemo napraviti samo od igrača koji su izostali s konačne liste putnika.
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis putnika na Svjetsko prvenstvo u Katru.

Na njemu se nalazi 26 imena, što je za neke malene zemlje poput Hrvatske, koje nemaju mnogo kvalitetnih igrača, možda i previše. Za samu Hrvatsku, pak, premalo je. 

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Zlatko Dalić objavio popis igrača za Svjetsko prvenstvo

Naime, skraćivanje proširenog popisa od 34 imena rezultiralo je time da će neki sjajni domaći igrači morati ostati kod kuće. A neki mjesto nisu pronašli ni na njemu...

Iako je kao četvrtog golmana, koji je kasnije ispao, Dalić uvrstio Nediljka Labrovića, Rijeka se ne snalazi u novoj sezoni HNL-a, a nakon poraza protiv BSK Bijelog Brda nisu više ni u Kupu.

Stoga bi poziciju vratara zauzeo Dominik Kotarski, čuvar mreže u grčkom PAOK-u, prethodno 'jedinica' Gorice. Ove je sezone obranio kazneni udarac i triput svoj gol sačuvao netaknutim.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Hrvatska U-21 reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Danske s 2:1

Na pozicijama stopera nalaze se Duje Ćaleta-Car (Southampton) i Marin Pongračić (Lecce), koji su bili na proširenom popisu, ali su zbog jake konkurencije u središnjem dijelu obrane izostavljeni. 

U Dinamo je stigao kao veznjak, no Robert Ljubičić danas je prije svega lijevi bek. Samo tri mjeseca na Maksimiru bila su dovoljna da osvoji simpatije navijača i potakne HNS da ga 'preotmu' od Austrijskog nogometnog saveza. Na svoj će debi, ipak, još malo pričekati. 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Varaždin u 13. kolu Prve HNL

Filip Uremović u berlinskoj je Herthi primarno stoper, dok je u reprezentaciji igrao na desnoj strani obrane. Povremeni bek vatrenih standardan je prvotimac u glavnom gradu Njemačke.

Sva tri igrača koja smo odlučili uvrstiti u vezni red imaju ili su imali doticaja s Dinamom. Jedna od najvećih dvojbi izbornika bila je oko toga hoće li uzeti Kristijana Jakića ili Josipa Mišića. Veznjak Eintrachta na kraju je dobio kartu, a dinamovac ostao u Zagrebu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Josip Mišić

Luka Ivanušec, jedan od najmlađih debitanata u 'kockicama', za Hrvatsku je prvi put nastupio još prije Svjetskog u Rusiji, bilo je to u siječnju 2017. Danas je ustaljen među modrima, s dva pogotka i četiri asistencije u novoj sezoni. 

Inače igrač moskovskog Dinama, sada na posudbi u Bologni, Nikola Moro treći je adut na sredini terena. Bio je već u nekim kombinacijama kod Dalića, debitirao u ožujku, ali nije se našao ni na proširenom popisu.

A kod Dalića ni u jednoj kombinaciji nije bio Ante Rebić. Poznato je zašto: Milanov napadač je po završetku prošlogodišnjeg Eura istaknuo kako mu je žao što nisu imali 'nekog da iskoristi ovu generaciju'.

Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
Serie A - AC Milan v Udinese

Nakon uspješne prošle sezone u Italiji, Josip Brekalo vratio se u Wolfsburg. Iako je ondje trener Niko Kovač, Brekalo je tek zamjena i još nije ulovio formu kakvom se predstavio u Torinu - odigrao je tek tristotinjak minuta, nedovoljno za nacionalni dres. 

Najraspoloženiji ofenzivac Hrvatske je Antonio Čolak, s 15 golova u 25 nastupa za Rangerse, koji zaključuje postavu. Prednost je dobio Ante Budimir, igrač španjolske Osasune. Zbog izostavljanja Čolaka navijači iz Škotske Daliću su poželjeli da mu Katar bude zadnje natjecanje.

Foto: Neil Hanna
Rangers v St Mirren - cinch Premiership - Ibrox Stadium

POSTAVA

Postava Hrvatske

Vratar: Dominik Kotarski

Braniči: Robert Ljubičić, Duje Ćaleta-Car, Marin Pongračić, Filip Uremović

Vezni: Josip Mišić, Luka Ivanušec, Nikola Moro

Napad: Ante Rebić, Antonio Mirko Čolak, Josip Brekalo.

>> VIDEO: Kladionice Vatrenima daju manje od 2% šanse za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

AM
Ameise
14:57 10.11.2022.

Skotski navinaci pozeljeli Dalicu da mu ovo bude zadnje natjecanje 😂😂😂 Pa kod nas godinama 'eksperti' to traze a gospon Dalic pravi rezultate i baca ih na aparate 😏

DI
Diosiario
16:01 10.11.2022.

Jadni Petar Musa, on ne može biti u prvih 11 čak ni i ovoj luzerskoj postavi, jer čovjek samo ogra za tamo neku Benficu koja u osmini finala lige prvaka igra protiv Bruggea, zabio tri gola u zadnjih 7 dana, i vjerojatno je problem u tome što nema menadžera i nije potekao ni u jajduku ni u dynamu niti su ga prodavale šoše i mamići nego se momak sam izborio za poziciju u velikom europskom klubu, dvostrukom europskom prvaku i osmerostrukom finalistu, a možda je problem i u tome što se prekriži svaki put kad zabije gol. A možda je problem i u tome što je skoku dominantan kao Mandžukić, što ima nogometnu inteligenciju kao Modrić a to se najbolje vidi po tome kako izbjegava zaleđe, kako igra bez lopte i otvara teren i kako igra presing, možda zbog toga kako žustro napada prvu stativu, možda zato što zatvorenih očiju zna svaku kretnju koju kao centarfor treba napraviti.

BL
blekpanther
22:14 10.11.2022.

Zamisli bisera: Škotski navijači poželjeli Daliću da mu to bude posljednje SP, a standardni Filip Uremovic nije odigrao ni minuta u posljednih pet Hertini utakmica!