SLOVAN BRATISLAVA

Najslabiji klub skupine opasno podcijenio Dinamo: 'Oni su naša razina, možemo se boriti s njima'

Foto: Luka stanzl/PIXSELL
Najslabiji klub skupine opasno podcijenio Dinamo: 'Oni su naša razina, možemo se boriti s njima'
03.10.2024.
u 16:00
U prvim susretima drugog kola Lige prvaka gledali smo golijadu Borussije Dortmund, koja je sa 7:1 pobijedila Celtic, Brest je iznenadio Salzburg
Pogledaj originalni članak

Dan prije svoje druge utakmice u ovosezonskoj Ligi prvaka nogometaši Dinama gledali su svoje protivnike. A imali su što i vidjeti jer Borussia Dortmund deklasirala je Celtic s visokih 7:1. Bila je to najuvjerljivija predstava susreta odigranih u utorak. Borussiju je na Westfalenstadionu protiv škotskog prvaka predvodio 22-godišnji Karim Adeyemi, koji je već u prvom poluvremenu zabio tri gola (11’, 29’, 49’) te izborio kazneni udarac. Domaći su poveli u sedmoj minuti kada je s bijele točke bio precizan Emre Can. Gosti su izjednačili već dvije minute kasnije golom Daizena Maede. Osim što je potom zabijao Adeyemi, u 40. se minuti nakon još jednog penala u strijelce upisao Serhou Guirassy. Isti igrač zabio je i u 66. minuti, da bi u 79. minuti Felix Nmecha pogodio za konačnih 7:1.

Uvjerljivu pobjedu upisao je i Manchester City, koji je od Slovana iz Bratislave bio bolji s 4.0. Najljepši je bio gol Erlinga Haalanda, koji je primio loptu blizu centra, sprintao pored obrane, predriblao golmana pa zabio. Haaland je postigao već 11. gol ove sezone u devet utakmica. Osim toga, ovo mu je bio 42. gol u 41. nastupu u Ligi prvaka.

– Ovo je drugi svijet, mi imamo svoj. Zasluženo smo prošli u Ligu prvaka, ali ovo su svjetske momčadi. Mladi igrači uče i pamtit će to do kraja života. Još ćemo se boriti sa zagrebačkim Dinamom, koji je na našoj razini – rekao je Slovanov trener Vladimir Weiss.

VEZANI ČLANCI:

Marko Tolić je za Slovan igrao do 78. minute, kao i Joško Gvardiol na suprotnoj strani. Mateo Kovačić nije ulazio za City.

Građani su pobjedom u Slovačkoj produžili niz nepobjedivosti u utakmicama LP-a na brojku 25. Serija ima 17 pobjeda i osam remija i izjednačen je rekord u utakmicama Kupa prvaka/Lige prvaka, koji je postavio Manchester United pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. Niz Uniteda trajao je od rujna 2007. do svibnja 2009. godine. Posljednja momčad koja je pobijedila City u osnovnom vremenu utakmice bio je Real Madrid (3:1) u polufinalu natjecanja u sezoni 2021./2022.

Barcelona je u drugom kolu LP-a pobijedila Young Boys 5:0. Kataloncima je ovo prva pobjeda jer u prijašnjem kolu izgubili su od Monaca. Derbi večeri igrali su Arsenal i PSG, a u Londonu je završilo 2:0 za domaćine.

Njemački prvak Bayer Leverkusen pobijedio je Milan 1:0 upisavši tako i drugu pobjedu. U 51. minuti strijelac je bio Victor Boniface. PSV Eindhoven i Sporting odigrali su 1:1, a novi igrač nizozemske momčadi – hrvatski reprezentativac Ivan Perišić taj je susret samo gledao jer nije bio registriran za prvi krug Lige prvaka.

VEZANI ČLANCI:

Inter je na San Siru porazio Crvenu zvezdu 4:0, a nogometaši Bresta iznenadili su Salzburg. Brest se natječe u Europi prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti, nakon što je prošlu sezonu završio na trećem mjestu Le Championnata. Sada je tu i druga pobjeda u Ligi prvaka jer nakon premijernog nastupa i slavlja nad Sturmom pobijedio je i RB Salzburg s čak 4:0.

U drugom susretu ranijeg termina Stuttgart i praška Sparta odigrali su 1:1.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
Mojos
19:40 03.10.2024.

Da, baš. Naše novine već pißu Dinamu 3 boda protiv Slovana. To recimo nije podcjenjivanje... Svatko tko igra vjeruje da može pobijediti...