KAkva drama

Dinamo u 94. minuti sjajnim pogotkom Machada izborio remi na Poljudu

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
14.03.2015.
u 17:02
Utakmica Hajduka i Dinama završila je 1:1, plavi su izjednačili duboko u sudačkoj nadoknadi pogotkom Machada
Pogledaj originalni članak

Frontmen Hajduka je širio ruke, tribina se tresla, topovski udari stizali su sa sjeverne tribine, a Dalmacija na nogama slavila mladog dragulja bijelih, tinejdžera Andriju Balića kada je u 73. minuti zabio modrima za 1:0. 

- Nima lipšeg nego kad Dinamo gubi od ‘Ajduka - grlili su se na tribinama poljudske ljepotice.

A taj majstor iz Dugopolja, koji je u četiri utakmice dao pet golova demonstrirao je znanja motorike, tehnike i pas igre. A onda i zatresao bombu iza Eduardovih leđa, nakon što su mu priliku složili Sušić i Milevski. No, nekoliko sekundi prije kraja susreta, u 94. minuti, fantastičnim pogotkom Paula Machada Dinamo je ipak došao do remija, a Zoran Mamić i dalje ima prigodu sezonu završiti bez poraza, što bi bio modri rekord.

Plavi autobus u Dioklecijanov grad spustio kod majstora s mora s ciljem da ne izgube, kako bi već u Splitu potvrditi ‘Dinamov cener’, desetu titulu zaredom. Na papiru, gledajući momčadi vječnih rivala, činilo se da je riječ tek o papirologiji koju trebaju ‘srediti’ u Splitu, no na travnjaku ‘ljepotice’ nije bilo tako lako. Sa Špacom u ringu su ‘držali’ gaće i stariji treneri od Zorana Mamića, poput Ćire, Vlatka Markovića, Vahida Halilhodžića..., a trener plavih je u Split stigao tresući se od temperature, te tražio kako probuditi kašljucave redove. Konkretno, dokazati da ima igru dostojnu prvaka države.

No, Špaco se nije dao. Brzo je postalo jasno što je iskusni Bračanin mislio pod taktikom “odčepi - začepi”, receptom starim 60 godina koji mu je davno prenio Luke Kaliterna. Branio se duboko sa petoricom u obrani kako bi ‘začepio’ plavu igru, a onda je pokušavao ‘odčepiti’ dugim loptama na desnu stranu gdje je jurio Avdija Vršajević, a s druge strane čekali su znalci Tino-Sven Sušić i Andrija Balić. Hajduk je bio konkretniji u otvaranju, briljirali su i Nikola Vlašić, koji je demonstrirao tehniku po Eduardovom šesnaestercu te Tino Sven-Sušić s par lijepih driblinga iz okreta, poput nekad Roberta Prosinečkog, prolazio je plave braniče. Izgledalo je lijepo, s okomitim loptama i željom da se bez previše kompliciranja dođe pred vrata Eduarda. Bijeli su bili puni volje.

Dinamo - uspavan. Osjetio se nedostatak Angela Henriqueza, strijelca od 1,5 milijuna dolara, koji zbog ozljede sjedio na tribini. Radi se, inače, o najboljem strijelcu koji sada igra u HNL-u, ima 10 golova. Dinamo je igrao profinjenije, čekajući... Najbolje šansu zapucali su Marko Pjaca, kojeg je uposlio Ćorić u prvom dijelu, a nevjerojatan promašaj imao je Fernandes sredinom drugog dijela. No, na kraju su modri ipak preživjeli nakon fantastičnog pogotka Dinamova Portugalca.

>>Tijek utakmice možete pogledati OVDJE!

HNL, 25. kolo:

Hajduk - Dinamo 1:1 (Balić 73' / Machado 90+4')

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

A4
alfa 4c
16:56 14.03.2015.

Volim te Dinamo!!

CA
canaj.
14:54 14.03.2015.

Koga ce Bego danas pokusati izudarati ?

ZD
zdepar
14:10 14.03.2015.

ajmo Dinamo, samo se prošećite po travnjaku i izađite van, recite da vam smeta zrak u splitu, a ajduci neka se igraju sa svijim spaćom