atp indian wells

Nakon Čilića ispali Dodig i Ćorić, Karlović je posljednja nada

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Nakon Čilića ispali Dodig i Ćorić, Karlović je posljednja nada
15.03.2015.
u 09:07
Dodig nije uspio prirediti iznenađenje protiv osmog igrača svijeta, Španjolca Davida Ferrera.
Pogledaj originalni članak

Nakon Marina Čilića od nastupa na ATP turniru u Indian Wellsu u drugom kolu oprostili su se i Ivan Dodig te Borna Ćorić.

Iako je dobio prvi set, Dodig nije uspio prirediti iznenađenje protiv osmog igrača svijeta, Španjolca Davida Ferrera. Bilo je 6:4, 1:6, 6:7.

No, njegov nastup u Indian Wellsu nije završen budući da će se u paru s Brazilcem Melom sučeliti Isneru i Querreyju.

Ćorića je pak nadjačao 22-godišnji Australac Bernard Tomic, 35. na ATP listi - 6:3, 6:4.

Hrvatska je tako u pojedinačnom dijelu turnira ostala na jednom predstavniku, Ivi Karloviću koji će odmjeriti snage s domaćim tenisačem, Steveom Johnsonom.

Dodajmo kako je na istom turniru Novak Đoković bez većih teškoća savladao Ciprana Baghdatisa 6:1, 6:3.

>>Čilić izgubio u svom prvom meču u 2015. godini, pobijedio ga je Monaco

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

IV
ivanjoksimovic
12:15 15.03.2015.

Mali Coric je talenat, ali uspeh cini samo 20% talenat i 80% rad. Godine ce pokazati tek koliki je kvalitet. Cilic je prosek u danasnjem tenisu bez sanse za prva 3 mesta. Ostali su ispod proseka u singlu. Coric za sada nema ni jednu ATP titulu. Najbolji teniseri su prvu ATP titulu zaradilo u 18. kao Nadal ili 19. godini zivota kao Novak. Dakle Coricu treba pruziti sansu jos gidinu dana da vidimo da li zaista moze da dogura daleko. U eri Rafe, Rodzera i Novaka tesko, oni su klasa iznad svih, ali ni oni ne mogu da igraju tenis vecno. Konkurencija nakon njih ne deluje toliko impresivno tako da uz rad Coric ima dobru sansu da nakon njih bude na vrhu. A to je jos svega 3 do 4 godine. Nakon toga mlade snage preuzimaju kljucnu ulogu.

OT
od_topole
09:33 15.03.2015.

kako reče anton filić hrvatska je velesila bolji su samo francuzi i španci lol

AJ
ajam
13:42 15.03.2015.

Sada se vidi da bi u Davis kupu od pomoci bio samo Dodig ( u parovima), koji je odigrao izrazito snazan tenis sa Ferrer-om. Cilic je oslabio, jer nije dovoljno radio.Nema tu nikakove tragedije , jer u teniskim pobjedama odlucuju nijanse. Borna ima snaznu poticajnu energiju , ali brzo sagori. To sto je A. Filic napisao da je Hrvatsla teniska velesila od koje su bolji samo Spanjolci i Francuzi , nikome ne koristi, jer njegova pisanja imaju dosta iracionalnosti, koja izaziva reakciju javnosti , a ne koristi ni ovome sportu. Veliki broj igraca igra dobar tennis , neovisno o poziciji na zvanicnoj tabeli, ali -pritisak u glavi - ih onemogucuje da se odrze visoko. Kako Giboni rece, u Hrvatskoj se moras skrivati da bi postigao uspjeh.