POBIJEDIO MARQUEZA

Nakon dvije godine Mayweather se vratio pobjedom

Foto: Reuters
Nakon dvije godine Mayweather se vratio pobjedom
20.09.2009.
u 10:24
Floyd Mayweather jr. na velika se vrata vratio u svijet boksa. Nakon gotovo dvogodišnje stanke Amerikanac je u Las Vegasu pobijedio meksičkog boksača Juana Manuela Marqueza.
Pogledaj originalni članak

Jednoglasnom odlukom sudaca 32-godišnji Mayweather došao je do svoje 40. profesionalne pobjede u isto toliko mečeva, a od spomenute brojke, 25 trijumfa je ostvario nokautom.

U subotu je već u drugoj rundi srušio nižeg i lakšeg Marqueza, koji je preskočio dvije težinske kategorije kako bi se mogao boriti protiv Mayweathera. Meksikanac je ipak izdržao do kraja borbe, ali suci nisu imali previše dvojbi, sva trojica su premoćno proglasila Mayweathera pobjednikom (118-109, 120-107 i 119-108).

Bila je to borba u velter kategoriji, jednoj od čak pet u kojima je popularni Money tijekom karijere osvajao naslove svjetskog prvaka. Nije stoga ni čudo što se sam proglasio najboljim svjetskim boksačem u nižim kategorijama, ali to će ipak morati potvrditi u meču protiv sjajnog Filipinca Mannyja Pacquiaoa koji se 14. studenog bori protiv Portorikanca Miguela Cotta. Ukoliko pobijedi, moglo bi doći do velikog okršaja protiv Mayweathera, što bi zasigurno bio jedan od najvećih boksačkih spektakala posljednjih godina.

Mayweather je posljednji meč prije ovoga protiv Marqueza odradio u prosincu 2007. Tada je pobijedio Britanca Rickyja Hattona i nakon toga se povukao u mirovinu. No, nije imao mira i odlučio je ponovno navući rukavice i dokazati da je najbolji.

- Nije me bilo dvije godine, ali mogu biti još bolji - najavio je Amerikanac čiju je povratničku pobjedu gledalo 13.000 ljudi, među kojima je bio i Oscar de la Hoya koji je i sam 2007. osjetio snagu Mayweatherovih udaraca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.