Rukometni klasik

Nakon europskog, uzet ćemo im i olimpijski naslov

Foto: 'Goran Stanzl/Vecernji list'
Nakon europskog, uzet ćemo im i olimpijski naslov
10.08.2012.
u 15:00
Goluža: Drago mi je da su Šveđani izbacili Dance kopirajući moj recept 'flastera' na Hansenu.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski rukometaši večeras od 21.30 protiv Francuske igraju za svoj treći finale na OI. Bit će to jubilarni, deseti sraz te generacije od 2003. godine s trikolorima. Zanimljivo je da je naša prva generacija (Perkovac, Puc, Saračević, Smajlagić, Ćavar, Kljaić, Jović...) protiv Francuza od 1994. do 2003. godine igrala pet puta i samo je jednom pobijedila, u polufinalu Igara u Atlanti 1996. godine (24:20). 

– Dobro je da se nitko nije ozlijedio nakon one tučnjave s Tunižanima. Ako me pitate jesmo li umorni, nismo. Imamo lijep niz od šest pobjeda i idemo po sedmu. Francuzima smo ove godine već oduzeli europski naslov, vrijeme je da im oduzmemo i olimpijski! – istaknuo je Domagoj Duvnjak.

Na Europskom prvenstvu u Srbiji ove godine pobijedili smo Francusku sa 29:22 u skupini drugoga kruga i zatvorili joj vrata polufinala. To nam je za sada najuvjerljivija međusobna pobjeda. Briljirao je Marko Kopljar koji sada na Igrama jedva postiže pogodak ili dva. 

– Novo je kod Francuza da igraju obranu 6-0. To nam puno više odgovara nego njihovih 5-1 – rekao je izbornik Slavko Goluža.

No, i u takvoj obrani Francuzi udaraju žestoko, gotovo isto kao Tunižani. 

– Igraju čvrsto, to je točno. Osjetili su to Španjolci. Ipak, vjerujem da će u polufinalu biti više igre nego na utakmici s Tunisom – istaknuo je Goluža.

Tunis je do sada jedini pronašao način (tučnjavu) kako da naše koliko-toliko zaustavi. 

– To nije bilo normalno! Jedan me vuče za dres, drugi me udara, a treći me udari koljenom kada sam već na podu! A suci ništa, kao da žmire – rekao je Blaženko Lacković.

Mogli bi i Francuzi primijeniti takvu taktiku. 

– Ne vjerujem. Ali, spremni smo sada i na to – rekao je Goluža.

A mi bismo mogli igrati kao i protiv Danske, s \"flasterom\" na Karabatiću. 

– Nećemo otkrivati taktiku, ali mi je drago da su me švedski treneri Lindgren i Olsson kopirali igrajući protiv Danaca u četvrtfinalu. Igrali su s čovjekom na Hansenu i pobijedili! Francusku moramo stiskati u obrani svih 60 minuta. Moramo igrati kao u skupini.

Puno toga ovisit će o obranama Mirka Alilovića, koji zasad ima visok prosjek od 38 posto obranjenih udaraca. 

– Znamo se jako dobro, ali slutim da će biti iznenađenja s obje strane. Morat će izbornici izmisliti nešto novo – kazao je Alilović.

Ovo je već deseta godina da igramo s Francuskom na velikim natjecanjima. Francuzi imaju medalju više – 8-7. No, oni imaju čak pet zlatnih medalja, mi samo dvije. Vrijeme je da smanjimo taj omjer. 

Finale se igra u nedjelju, od 16 sati, a prije toga susret za treće mjesto.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
15:45 10.08.2012.

Slovenija svakako navija za naše EU partnere Francuze i Nikolu Karabatića. Allez France i želimo Nikoli da pored Boga i domoljublja metne unutra puno golova da se zajedno smijemo i veselimo na kraju,.

TH
Thunderbird1950
15:57 10.08.2012.

E moj dragi janez... mi barem mozemo slozit reprezentaciju koja osvaja turnire... a ti i tvoj slovenski narod slobodno protiv nas pricajte, to nas veseli i mi se vama smijemo ;)

SE
serđo
18:32 10.08.2012.

nemam nikakve šanse protiv tih ragbijaša koje suci štite. ne potrošiti se previše i čuvati snagu za ogled za broncu.