ZAHTJEVNA BARCELONA

Nakon početne hvale, Rakitić počeo dobivati i prve kritike

Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL
Nakon početne hvale, Rakitić počeo dobivati i prve kritike
Autori Vecernji.hr, Goal
09.11.2014.
u 08:40
Otkako je odjenuo Barcelonin dres nije predriblao ni jednog igrača u Španjolskoj!
Pogledaj originalni članak

Barcelona je na jedvite jade pobijedila Almeriju u gostima (2:1), a svih 90 minuta igrao je naš Ivan Rakitić, koji nakon početne hvale polako dobiva i prve kritike na račun svoje igre. Iako bi bilo posve pogrešno njega kriviti za to što je Enriqueov brod ušao u nemirnije vode nakon poraza u El Clasicu, od kritika ne može pobjeći.

Naime, nakon 1:3 protiv Reala, uslijedio je šokantan poraz 0:1 od Celte, a potom se Barca mučila svladati Almeriju u utakmici koju je i sam Enrique proglasio najgorom otkako je na klupi Blau Grane.

Rakitić je propustio samo okršaje s Eibarom i Apoelom, dok je protiv Reala i Raya ušao s klupe. Među vodećim je dodavačima lige i to je segment u kojem je najviše napredovao. Naime, u odnosu na prvih 11 kola lani u Sevilli, Raketa je igrao manje, a zabilježio je više dodavanja i što je još važnije - s većom preciznošću.

Pozicijski, nije mu se puno promijenila uloga, što se vidi iz usporedbe njegovih dodira s loptom jučer i u 11. kolu prošle sezone.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Barcelona neuvjerljiva, ali uspjela je slaviti protiv Almerije

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

CA
carpediem
09:13 09.11.2014.

Plako Raketa tek je prva sezona u Barci a i modric nije u prvoj Sezoni blistao kao sada i naravno da i Mandzo treba uci u novu ekipu i igru zato je za mene sad Real najjaci ali vazno je da je nas Raketa vec usao u prvi sastav a ostalo ce doci korak po korak

Avatar Idler 3
Idler 3
11:02 09.11.2014.

Kad "stručnjaci" ideju komentirat nogomet onda dobivamo kojekšne bisere. Povucite za početak paralelu s velikim Xaviem....kolko je on driblinga imal po tekmi i sezoni uopće? Odgovor bi vas mogel zaprepastit! Naime driblinzi usporavaju igru, a Xavi u najboljim danima ju je ubrzaval svojim dodavanjima. Prema tome Ivanu treba dat vremena dok se ne prilagodi i ne snađe u novoj ekipi, a onda bude on opet onaj stari.