Vukovarac Damir Bičanić podignuo dva prsta

Nakon poraza od Srbije smo plakali

Foto: 'FRANCK FIFE'
Nakon poraza od Srbije smo plakali
30.01.2012.
u 20:29
Poslije osvajanja brončane medalje pronašao sam našu zastavu te smo izašli na dodjelu i otpjevali "Zovi, samo zovi...". Nije to bila provokacija Srbima, kaže Bičanić
Pogledaj originalni članak

Osim po osvajanju brončane medalje rukometni EP u Beogradu ostat će zapamćen i po Damiru Bičaniću koji je na dodjelu medalja, pred 20.000 srpskih navijača, izašao s visoko podignuta dva prsta i hrvatskom zastavom na leđima na kojoj je pisalo Proud to be Croat (Ponosim se što sam Hrvat).

Ta simbolična gesta kod mnogih u Hrvatskoj, a prije svega u Vukovaru, izazvala je dodatne emocije jer se zna da je Bičanić Vukovarac koji je sa šest godina morao zbog rata napustiti svoj dom.

– Nije to bila ničija posebna ideja. Poslije utakmice sa Španjolcima svi smo tražili zastavu jer smo željeli tako izaći na parket i primiti brončane medalje. Poslije te utakmice sam pola sata tražio zastavu i jedva je našao – rekao je Bičanić koji je u Vukovaru išao i na primanja u Županiju i kod vukovarskog gradonačelnika.

Smatra da je bronca osvojena u Beogradu veliki uspjeh, ali ne može prežaliti poraz u polufinalu od Srbije.

– To mi je sigurno najteži poraz u karijeri. Poslije utakmice nitko od nas sve do ranih jutarnjih sati nije mogao zaspati. Samo smo ležali i gledali u strop. Mnogi od nas su i plakali zbog tog poraza. Željeli smo tom pobjedom razveseliti hrvatske navijače u dvorani i sve u Hrvatskoj – istaknuo je Bičanić koji je već sinoć otputovao u Francusku gdje sa Chamberyjem u četvrtak igra prvenstvenu utakmicu.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u utorak <<

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Idler 3
Idler 3
20:52 30.01.2012.

Dečki svaka čast na medalji i na zastavi al bi bilo lijepo kad bi ubuduće zapjevali neku ljepšu pjesmu od \"zovi, samo zovi\"....ne da mi se sad naširoko pojašnjavat al to je prvo pan-slavenska, potom yu-kraljevska pjesma pa tek onda sve ostalo !!!

Avatar poljicanin
poljicanin
21:15 30.01.2012.

Sve je dobro završilo,nakon jučerasnjeg dana sigurno svi odlično spavaju.Zbog poraza Srbije ćemo biti domaćini u kvalifikacijama za OI rukometnim velesilama Japanu i Čileu,te solidnom Islandu.Srbi kao nagradu za 2.mjesto imaju plaćeno putovanje za Španjolsku,tamo će se dobro morati preznojiti kako bi uhvatili jedno od prva dva mjesta protiv domaćina,Poljske i Alžira!

VA
valis
21:50 30.01.2012.

Hvala Bičaniću...