SLAVEN BELUPO Bračun će potpisati ugovor na jednu plus jednu sezonu

Nakon Scorije, Jurčića i Petkovića red je došao i na Bračuna

03.06.2009.
u 17:02
Pogledaj originalni članak

Milivoj Bračun (51) novi je trener Slavena Belupa. Potpisat će ugovor na jednu plus jednu sezonu, a u Koprivnici će biti predstavljen u ponedjeljak.

Nakon odlaska Mile Petković, za trenera Koprivničanaca u igri je bilo nekoliko poznatih nogometnih stručnjaka, a čelnici kluba su se odlučili za Bračuna, koji je ovog proljeća često bio posjetitelj Belupovih utakmica na koprivničkom stadionu. S njim je pregovarao sportski direktor Magić.

Milivoj Bračun rodom je iz Drnja nedaleko Koprivnice gdje mu živi majka Dragica. Sentimentalno je vezan za Podravinu i koprivnički klub.

- Dolazim u ambiciozan klub, s perspektivnom momčadi. Ciljevi su u Slavenu visoko postavljeni: opet će se tražiti plasman u Europu, te u vrh Hrvatske lige. Za mene je to veliki izazov - kazao je Milivoj Bračun, član slavne Dinamove generacije iz 1982. godine.

Slaven Belupo u posljednje tri godine potrošio je tri uspješna trenera, Scoriju, Jurčića i Petkovića?

- Znam za taj podatak, a uvjeren sam kako će naša suradnja biti plodonosna i da ću ostati dvije godine.

Jajalo je otišao iz Slavena Belupa, Vručina je na izlaznim vratima...?

- Igrače koji su jednom nogom u inozemstvu nema smisla zadržavati - zaključio je Milivoj Bračun, koji je do sada u Hrvatskoj ligi trenirao Istru, Zagreb, Rijeku i Inter, u Španjolskoj Elche, te u Sloveniji Koper.

Slaven Belupo bit će mu prva europska avantura s jednim hrvatskim klubom.

Pogledajte na vecernji.hr