Kopić:

Pokazali smo da se možemo nositi sa svima, a Franjić i Šutalo su kapacitet za reprezentaciju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Pokazali smo da se možemo nositi sa svima, a Franjić i Šutalo su kapacitet za reprezentaciju
24.02.2022.
u 21:47
- Ja te momke gledam svaki dan i vjerujem u njiih i znam što mogu. Imamo kvalitetu, radimo svaki dan. Nadam se da su i igrači osjetili da su ti koji mogu doći u treću trećinu, ići jedan na jedan, s takvim gardom ekipa raste. Ovakve utakmice nose svoju potrošnju
Pogledaj originalni članak

Nakon pobjede nad Sevillom u Maksimiru 1:0 trener Željko Kopić je rekao kako je zadovoljan, a i spreman zajedno s momčadi okrenuti se HNL-u.

- Osjećaji su svakako pomješani, naravno da smo sretni zbog pobjede, ali u sebi imaš onaj dio koji te sputava u potpunom zadovoljstvu - rekao je trener Dinama i dodao:

- Ja te momke gledam svaki dan i vjerujem u njiih i znam što mogu. Imamo kvalitetu, radimo svaki dan. Nadam se da su i igrači osjetili da su ti koji mogu doći u treću trećinu, ići jedan na jedan, s takvim gardom ekipa raste. Ovakve utakmice nose svoju potrošnju. Naravno da se možeš manje trošiti, stati nisko, par koraka gore, par dole, ali to onda nije igra kakvu želimo.

- Ranije sam im već rekao  i stojim iza toga definitivno. Josip Šutalo i Bartol Franjić trebaju još samo popraviti duel igru u zraku i siguran sam da će biti stoperi za svjetske razine. Oni su definitivno kapacitet za hrvatsku A reprezentaciju. Zadovoljan sam kako treniraju, kako se ponašaju, kako rade i kako nose grb i dres.

- Tolić je odigrao dobru utakmicu, pokazao i kvalitetu koju svi znamo da ima. Svi ovi igrači nose Dinamov dres, ništa ispod prikazane razine ni ne očekujemo. 

Kada krećete s pripremama za Osijek? 

-  Odmah sutra u 11 je trening - nasmijao se trener i pogledao u Šutala koji je kimnuo glavom. Lauritsen i Andrić bi se mogli vratiti, Ademi teško, Ivanušec ne, Perić ne.

Dinamo je prvi puta nakon 1967. pobijedio dvije momčadi iz Lige petice u jednoj sezoni. Taj uspjeh potpisuje upravo Kopić.

- Ponosan sam, prvo radi Dinama, radi kluba, a onda i zbog sebe. Drago mi je, lijep je osjećaj.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mlijeko
mlijeko
21:58 24.02.2022.

I još da u prvoj utakmici nisi igrao sa Jurićem i Petkovićem... a vidjelo se koliko želje i potencijala ima u Menalu, Toliću...

Avatar rajon rondo
rajon rondo
11:17 25.02.2022.

Franjic i Sutalo mogu igrati u repki kad Ti budes izbornik.

RE
RedTree
21:55 24.02.2022.

Igrali ste protiv ekipe koja je ispala u grupi sa Salzburgom i Lillom u LP i koja je samo čuvala rezultat večeras. A ovo guranje pojedinih igrača Kopiću ne treba ti. Ti likovi se muče s Lokomotivom, Istrom i Goricom.