FILIP JICHA

'Naslov će osvojiti najmanje umorna momčad'

Foto: 'ATTILA KISBENEDEK'
'Naslov će osvojiti najmanje umorna momčad'
26.01.2010.
u 09:25
Češke rukometaše uoči Europskog prvenstva nitko nije ozbiljno shvaćao. Nakon poraza od Španjolske u prvoj utakmici, svi su mislili da će biti vreća za napucavanje. No, potom su počeli dobro igrati.
Pogledaj originalni članak

Prvo protiv Francuske od koje su nesretno i nespretno izgubili u samoj završnici, a potom su došle i dvije uvjerljive pobjede, nad Mađarskom i Slovenijom. Posebice je bila fantastična igra Čeha u prvih 30 minuta igre protiv Slovenije (21:12).

U češkoj reprezentaciji sve se vrti oko Filipa Jiche, uvjerljvo najboljeg strijelca Europskog prvenstva, s 40 pogodaka. Jicha je rođen u Plznju 1982. godine. Seniorsku karijeru počeo je u praškoj Dukli, a potom je igrao u Saudijskoj Arabiji, Kataru, švicarskom Sankt Otmaru, da bi na kraju završio u Njemačkoj.

Užitak je igrati

– Nama je bio glavni cilj da uđemo u drugi krug i odigramo još tri jake utakmice. Nismo pod pritiskom pa nam je u svakoj utakmici užitak igrati – ističe Jicha.

Ne sanja o naslovu najboljeg strijelca prvenstva.

– Glavno je da moja reprezentacija pobijedi, nije važno koliko ću pogodaka postići. Lani sam u Ligi prvaka bio najbolji strijelac, ali moj Kiel nije osvojio naslov. Radije bih bio i 20. strijelac, ali da smo osvojili tada naslov europskog klupskog prvaka – rekao je Jicha, koji na EP-u u svakoj utakmici igra 60 minuta.

– Nisam ni najmanje umoram – istaknuo je.

Pratio je, koliko je mogao, i ostale reprezentacije.

Njemačka poseban motiv

– Mislim da ima pet-šest reprezentacija koje se mogu nadati europskom naslovu. Koja će reprezentacija na kraju biti najmanje umorna, osvojit će zlato – rekao je Jicha.

Posljednju utakmicu u drugom krugu, u četvrtak, Češka će igrati protiv Njemačke, zemlje u kojoj Jicha profesionalno igra.

– Za mene će to biti posebna utakmica. Posljednji put igrao sam protiv Njemačke na EP-u 2004. i potom sam potpisao ugovor s Lemgom, a od 2007. godine sam u Kielu – kazao je češki reprezentativac.

U svojoj zemlji je jedan od najpopularnijih sportaša. Nije oženjen, ima sestru Hedvigu, hobi mu je igranje golfa i čitanje knjiga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.