Potpisan ugovor

Nastavak suradnje HNS-a i Svjetske organizacije Roma

Foto: HNS
Nastavak suradnje HNS-a i Svjetske organizacije Roma
14.03.2016.
u 18:37
"Hrvatski nogometni savez i predsjednik Šuker od početka nam daju veliku potporu u našim nastojanjima da kroz nogomet širimo toleranciju i zaustavljamo netrpeljivost, rasizam i diskriminaciju"
Pogledaj originalni članak

Hrvatski nogometni savez nastavit će s podrškom Svjetskoj organizaciji Roma u borbi protiv nasilja, rasizma, diskriminacije i siromaštva.

Dvije organizacije zajedničkim su naporima započele s projektom nogometnih kampova nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Projekt koji okuplja dječake i djevojčice nacionalnih manjina u RH jedinstven je u svijetu i ima za cilj dati doprinos borbi protiv rasizma i diskriminacije u nogometu.

"Suradnja sa Svjetskom organizacijom Roma važan je dio programa Hrvatskog nogometnog saveza u borbi protiv rasizma i diskriminacije. S ponosom ističemo da je HNS jedina institucija u svijetu koja redovito organizira kampove nacionalnih manjina i po tome smo primjer drugim savezima. Drago nam je što kroz takve projekte možemo pokazati društvenu odgovornost i respekt prema svima", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Uz kamp nacionalnih manjina, suradnja uključuje i edukacijske aktivnosti na temu "Loptom protiv nasilja, diskriminacije i rasizma" kao i malonogometni turnir selekcija nacionalnih manjina RH u Belom Manastiru.

"Hrvatski nogometni savez i predsjednik Šuker od početka nam daju veliku potporu u našim nastojanjima da kroz nogomet širimo toleranciju i zaustavljamo netrpeljivost, rasizam i diskriminaciju. Hvala Savezu na povjerenju i ustrajnosti da iz nogometa odstrani nepoželjne pojave s kakvima se nacionalne manjine često susreću poput govora mržnje. Možemo samo čestitati HNS-u na podršci i želji da nastavimo zajednički promicati ispravne vrijednosti", izjavio je Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma.

>>HNS nikada nije napravio oproštaj ni jednom hrvatskom reprezentativcu, a to puno govori

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:44 14.03.2016.

Trenutno prebivalište prave hrvatine ne bi smjela biti prepreka da konačno zaigra za svoje rome a mi će mo svi to pozdraviti urnebesnim mahutanjem sa zastavama.

IM
imota.morlak
23:35 14.03.2016.

Bravo Šukeru! Ovo je pravi odgovor na nogometno-huliganski lumpenproleterijat lijevoga kopita koji se godinama "proslavio" hrvatskim uzvicima i grafitima: "Mamiću cigane!" Zagrebačka čaršija (BBB ) uporno ponižava cigane (jer krkani i ne znaju ništa drugo), međutim HNS je oduvijek bio na strani Roma (Cigana) kao što je to bio i Zdravko Mamić, te su takvim javnim postupcima čelnici našeg nogometa jasno rekli da rasizmu nema mjesta na hrvatskim nogometnim stadionima. Bravo, junaci! Bravo Hrvati! Bravo Davora! To je istinsko hrvatstvo, domoljublje, čovjekoljublje i bogoljublje.

Avatar filipides
filipides
10:04 15.03.2016.

Fudbalski savez Hrvatske se ponosi svojim „fudbalskim uspesima“ iz vremena NDH........................ Naime Fudbalski savez Hrvatske (HNS) na zvaničnoj fejsbuk-stranici okačio je fotografiju sa svim igračima koji su u dresu nacionalog tima postigli het-trik. ...„Na današnji dan 1996. godine Goran Vlaović postigao je hat-trik u susretu s Korejom, a to je prilika da se prisetimo svih het-trikova ’vatrenih‘, kao i četiri gola Mladena Petrića u utakmici s Andorom“, stajalo je u nedelju na strani HNS, uz hešteg „budi ponosan“. ............................................................. Među osmoricom fudbalera koji su se našli na fotografiji nalaze se i dvojica koji su za „vatrene“ nastupali tokom nacističke Nezavisne Države Hrvatske — August Lešnik dao je tri gola Slovačkoj u pobedi 6:1 1942. godine, dok je Franjo Velfl dve godine kasnije takođe protiv Slovačke upisao het-trik u pobedi 7:3.