Gospođi Maji je laknulo

Natkova mama: Nakon straha, stiglo je i veselje

Foto: AFP
Natkova mama: Nakon straha, stiglo je i veselje
31.01.2011.
u 13:04
Nakon nekoliko plesova po rubu provalije, Natko Zrnčić-Dim domogao se uspjeha sezone i karijere
Pogledaj originalni članak

U superkombinaciji na poprištu prvih Zimskih olimpijskih igara bolje vrijeme od njega imao je samo njegov sunarodnjak, mentor i prijatelj Ivica Kostelić.

Navijala cijela ulica

Mama Maja 101. sinov start u Svjetskom kupu pratila je sa strepnjom. Nakon pada u Kitzbühelu, nije joj bilo nimalo lako:

– Ne može sve to mamino srce podnijeti, no njegovo je srce, srećom, hrabro. Pitala sam ga što misli od svemu, o svim tim padovima i pogreškama u brzim disciplinama, no nisam ni pomišljala da mu bilo što pokušam zabraniti. Mamina zabrana tu ne bi imala pozitivan učinak. Njemu je sada potrebnija podrška.

U nedjelju je u Natkovu domu na Lašćini bilo vrlo veselo. Uz mamu i 16-godišnju sestru Hanu, navijali su djed i baka, teta, stric, susjedi...

– Meni nije bilo važno hoće li biti brži od Ivice ili ne. Htjela sam samo da mu se dogodi neko veselje. On jest psihološki dosta stabilan, no treba mu veselja. A i nama jer svi teško podnosimo to kockanje. Neki su tijekom prijenosa njegova nastupa u hodniku, neki u drugoj sobi, neki negdje drugdje...

Tata Mihajlo Dim jučer je u to vrijeme bio na Sljemenu, gdje se održavalo natjecanje veterana kojem je organizacijski pomagao. Prijatelji iz ulice pak već su jučer popodne izvjesili transparent: U cilju je Natko Zrnčić-Dim, Praznica je s njim.

Mami je najteže

Kad smo mu to prenijeli, Praznica je njegova ulica, Natko se obradovao:

– Drago mi je da sam vratio transparente u Praznicu. Zbog toga će biti lakše i mojoj mami, kojoj je u svemu najteže. Njoj je sigurno najviše laknulo, no zna ona da ja bez brzih disciplina ne mogu, da je to moj skijaški put. Ivica i ja proslavit ćemo ovo u hodu, na putu za Zagreb – kazao je Natko.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KA
Katja7
14:25 31.01.2011.

Iskrene čestitke mami Maji i Ivekovoj mami, želim Vam svako dobro i puno hrabrosti i snage dok pratite svog sina na brzoj ledenoj stazi. Imam i ja sina i ne mogu zamisliti da se spušta 110 km/h niz brzu i ledenu stazu. Još jednom pusa I MOJ NAKLON HRABRIM MAJKAMA .

OB
-obrisani-
17:56 31.01.2011.

Bravo Ivica CARE! Ti, Janica, tata Gips, mama, Pavlek i cijeli vas skijaski tim ste pravi fenomen! Srusili ste sve dosadasnje skijaske teorije i predrasude! Jos jednom BRAVO za sve! (... i pokupite im sve globuse, imamo mi djece za igru!)

VI
ViP1612
18:01 31.01.2011.

Svaka čast carevi!!!!! Mislim da je austrijancima pozlilo kad su vidjeli 2 Hrvata na postolju!!!!!!