LIJEPI OPROŠTAJ

Navijači Atletica ovacijama pozdravili Vrsaljka u Madridu: 'Dobrodošao kući, Šime'

Foto: Instagram
Šime Vrsaljko
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Šime Vrsaljko na Maksimiru se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Atletico Madrid
03.04.2023.
u 08:26
Hrvat je dres španjolskog kluba nosio pet sezona, a s njima osvojio i dva trofeja. Jučer je stigao na stadion Wanda Metropolitano...
Pogledaj originalni članak

Iako mu je tek 31 godina, Šime Vrsaljko prije samo koji tjedan odlučio je zbog povreda završiti nogometnu karijeru koju će pamtiti po mnogim lijepim trenucima, među kojima se ističe srebro sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Pet je godina proveo u Atletico Madridu, s kojim je osvojio Europsku ligu 2018. i naslov prvaka La Lige 2021., a klub iz španjolske prijestolnice izrazio je želju da se od njega oprosti na svojem stadionu Wanda Metropolitano.

Vrsaljko je stoga jučer bio u Madridu na utakmici Atletija protiv Betisa. Momčad Diega Simeonea slavila je s minimalnih 1:0 pogotkom Angela Corree u 87. minuti, a Šime zaradio ovacije nakon što je spiker na susretu pročitao njegovo ime. Hrvat se Atleticu pridružio u ljeto 2016. pa uz jednosezonsku posudbu u Inter ostao do prošle godine, kada odlazi u Olympiacos. U Španjolsku je stigao u pratnji partnerice Kaje Vidmer i kćeri Viktorije.

- Uvijek ćeš biti jedan od nas, dobrodošao kući - napisao je klub na društvenim mrežama.

Vrsaljko je prema Transfermarktu za Atletico odigrao ravno 100 službenih utakmica, uz tri pogotka i deset asistencija. Zbog toga je zaslužio mjesto na pločici pored stadiona, gdje su upisana imena igrača koji imaju troznamenkasti broj nastupa u njihovoj momčadi. 

U karijeri je uz spomenute destinacije nosio dresove Dinama, Lokomotive, Genoe i Sassuola. Sada se, po svemu sudeći, baca u posao nogometng agenta. Naime, navodno ga je zaposlila kompanija Universal Twenty Two, jedna od najvećih u svijetu koja se bavi posredništvom u prodaji igrača. Srbin Vlado Lemić, vlasnik agencije, brine o karijerama nogometaša poput Luke Modrića, Emiliana Martineza te Alexandera Isaka, a klijent mu je bio i sam Vrsaljko. 

Za Hrvatsku je od debija u veljači 2011. odigrao 52 utakmice, a u rujnu prošle godine uoči dvoboja protiv Danske (2:1) na Maksimiru priređen mu je službeni oproštaj od vatrenih, s kojima je igrao u finalu Mundijala 2018. 

POVIJESNI LIPANJ

Dalić neće imati na raspolaganju finalistu LP-a. Brozovićevu situaciju ne gleda s odobravanjem

Na početak okupljanja reprezentacije u lipnju neće doći igrači koji će 10. lipnja nastupiti u finalu Lige prvaka u Istanbulu. Taj 'netko' teško da će biti spreman i za polufinale s Nizozemcima, jer bi nakon povratka iz Istanbula – fizički i mentalno ispražnjen - s reprezentacijom mogao odraditi najviše dva treninga. Jedan od njih sigurno neće biti Modrić ili Kovačić, te Musa ili Brozović, budući da se njih četvorica međusobno sastaju u četvrtfinalu Lige prvaka, te će dvojica već u travnju izletjeti iz natjecanja

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.