Sveučilišna košarka

Navijači palili kauče i razbijali aute nakon pobjede Kentuckyja

Foto: AFP/PIXSELL
Navijači palili kauče i razbijali aute nakon pobjede Kentuckyja
01.04.2012.
u 18:18
Dok su policajci pokušavali ugasiti vatru, izgrednici su ih gađali zapaljenim pivskim bocama.
Pogledaj originalni članak

Navijački huliganizam i u SAD-u! Nakon pobjede Kentuckyja nad velikim rivalom Louisvilleom (69:61) na polufinalu Final foura NCAA sveučilišne lige, njegovi navijači izašli su na ulice proslaviti veliki uspjeh. Ali, slavlje se ubrzo pretvorilo u nerede. Huligani su počeli iznositi sofe iz sveučilišnih soba i paliti ih na ulicama, te prevrtati i razbijati osobne automobile.

Policija je odmah izašla na teren i suzavcima pokušala rastjerati gomilu, no dok su policajci pokušavali lokalizirati požar, izgrednici su ih gađali zapaljenim pivskim bocama! Na kraju je u neredima uhićeno više od 10 osoba.

Ipak, kako su snage reda bile spremne na takvu situaciju, na ulicama je bilo više od 150 plavaca, tako da su još veći incidenti ipak spriječeni.

A na samoj utakmici, košarkaš Kentuckyja Terrence Jones želio je uhvatiti jednu loptu te je samo projurio ispod koša i nezgodno zahvatio navijačicu suparničke momčadi Jericu Logue. Jerica je morala na šivanje, ali se vratila i nastavila bodriti svoju momčad. Jones je o svemu tome doznao nakon utakmice te obećao da će je posjetiti u Louisvilleu, ispričati se i kupiti joj cvijeće.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.