DOĆI ĆE DO VEĆIH SUKOBA?

Ugledni španjolski list: Navijači Zvezde zapalili zastavu Rome. Kažu da su razlog hrvatski navijači

Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages
Ugledni španjolski list: Navijači Zvezde zapalili zastavu Rome. Kažu da su razlog hrvatski navijači
19.02.2023.
u 18:24
Delije su na utakmici 22. kola srpskog prvenstva protiv Čukaričkog pokazali ukradenu zastavu talijanskog velikana
Pogledaj originalni članak

Navijači Crvene zvezde zapalili su navijačke zastave Rome na utakmici Super lige Srbije protiv Čukaričkog . Jedna od najpoznatijih navijačkih grupa u Italiji, Fedayne, ostala je bez svog simbola u Rimu, kada su naletjeli na navijače Crvene zvezde.  Razlog krađe zastava leži u činjenici da su navijači Rome, točnije ova skupina, vrlo bliski s navijačima Dinama, Bad blue boysima. Upravo zbog toga na sjeveru je osvanula poruka navijačima Rome:

- Odabrali ste pogrešno društvo.

Ugledni španjolski dnevnik As, piše o potencijalnom kaosu, te navodi kako postoji sasvim realna opasnost od većih sukoba navijača iz nekoliko zemalja, a ne isključuje ni ultrase Napolija iz cijele priče. Kao datum sukoba spominje se 10. ožujak ove godine.

 

 

- Rimski ultrasi traže osvetu i traže izdajnika koji je pomogao Srbima da izvedu ovaj napad. Navijači Intera su se oglasili i stali u obranu Rimljana jer smatraju da sukobe treba rješavati oči u oči, a ne ovakvima napada.S druge strane navijači Lazija kažu da je njihov suparnik doživio povijesnu sramotu.Postoji opasnost od punog rata na ultras sceni Europe u koji je uključeno nekoliko grupa u nekoliko sportova i zemalja.Talijaska policija želi da spriječi sukobe, ali to neće biti lako - navodi se u tekstu španjolskog medija. 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar Moodleen
Moodleen
19:53 19.02.2023.

Dok na svijetu postoji i jedan jedini zapadni turčin, mira ne može biti. Pleme je to koje se nije odmaknulo od trećeg stoljeća.

PE
Pentagon
09:00 20.02.2023.

Brrrrrrmmmmmn

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
19:11 19.02.2023.

Mama ŠČ ratnici brrrrmmm brrrrmmm 🚜