DERBI

Ne volimo one koji slušaju narodnjake

11.04.2003.
u 00:00
Pravi navijači, a mi to jesmo, nikada ne razbijaju - kažu u Udruzi navijača Dinama
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Ne voli nas nitko, ponajmanje novinari - požalili su se Bad Blue Boysi okrećući "spitke" naopako, onako kako su ih okretali i osamdesetih godina.

Zamolili su i ostale navijače da ih podrže, te da na derbi dođu naoružani starim Dinamovim dresovima, kapama, šalovima, pjesmama...

Tih je godina u modi bio i slogan "Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska, njima se ponosi čitava Hrvatska". Klupski glasnogovornik Ado Kožul najavio je de će ga Boysi zapjevati i u nedjelju.

- Ha-ha-ha... Torcidu ćemo dočekati kao i obično. Naše je suparništvo veliko i ima svoje rituale. Tučnjave su gotovo neizbježan dio tog dekora - objasnili su dečki iz Udruge na Sveticama.

Dakle, Zagrepčani, pripremite se za nerede u gradu, za razbijanje tramvaja, te pokojeg izloga.

- Zato ne volimo novinare - žestoko su se uvrijedili Boysi dodajući:

- Mi preziremo one koji razbijaju javnu imovinu. Pravi navijači, a mi to jesmo, nikada ne razbijaju, nikada ne napadaju djecu, žene, starce... Vi nas sve predstavljate kao huligane, a huligani su samo neki, u pravilu oni koji i nisu članovi naše udruge.

Na sjeveru se u nedjelju očekuje više od 5 tisuća navijača. Mnogima je to najveći argument da ne dođu na utakmicu. Misle da imaju barem 5 tisuća razloga da ostanu kod kuće.

- To su gluposti. Kada je to posljednji put bilo nereda u Maksimiru? Nemojte tražiti dlaku u jajetu. Pozivamo ljude neka dođu na utakmicu, jer moći će uživati i u navijačkom dekoru. Bit ćemo veličanstveni.

Nadaju se i veličanstvenoj igri svojih ljubimaca na travnjaku. Premda ih u današnjoj postavi nema previše.

- Ne volimo one koji odlaze slušati narodnjake. Igrač Dinama mora znati da na svoje ponašanje i imidž mora paziti i izvan travnjaka - zaključili su Boysi naglašavajući da je Tomislav Butina slika i prilika igrača kakav bi trebao igrati u Dinamu.

Robert ŠOLA

Pogledajte na vecernji.hr