VETERANI NA WIMBLEDONU

Neće biti prvog tenisača svijeta, ali zaigrat će Rafa Nadal i Serena Williams

Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Serena Williams trebala bi se vratiti na Wimbledon godinu dana nakon posljednjeg me?a
Foto: Bradley Ormesher/NEWS SYNDICATIO
London: Wimbledon, Rafael Nadal - Karen Khachanov
Foto: Peter Nicholls/REUTERS
FILE PHOTO: Wimbledon
15.06.2022.
u 21:32
- Wimbledon je u ovom trenutku prioritet. Grand Slam turniri su mi uvijek najvažniji, ali tijelo će mi dati odgovor hoću li nastupiti ili ne. Idućih dana pojačavat ću intenzitet treninga na travi, pa ćemo vidjeti reakciju stopala - kazao je Nadal.
Pogledaj originalni članak

Ovogodišnji Wimbledon, koji počinje 27. lipnja, po svemu sudeći neće tenisačima i tenisačicama donijeti bodove za listu, ali počastit će ih bogatim novčanim nagradama. U pitanju je, naravno, i prestiž, pa stoga ne iznenađuje da tenisači i tenisačice čine sve da nastupe na travnatim terenima All England Cluba.

Jedan od onih čiji je nastup bio upitan je i Rafael Nadal, pobjednik oba već odigrana ovogodišnja Grand Slam turnira: Australian Opena i Roland Garrosa. On je u karijeri dva puta slavio u Wimbledonu, 2008. i 2010. godine, a sad ga muči stopalo, ali odradio je lakše treninge na travnatoj podlozi i kaže:

- Wimbledon je u ovom trenutku prioritet. Grand Slam turniri su mi uvijek najvažniji, ali tijelo će mi dati odgovor hoću li nastupiti ili ne. Idućih dana pojačavat ću intenzitet treninga na travi, pa ćemo vidjeti reakciju stopala - kazao je Nadal koji se nakon osvajanja Roland Garrosa u Barceloni podvrgnuo liječenju radioterapijom koje bi mu trebalo umanjiti bolove u stopalu.

A svi su izgledi da će Wimbledon označiti povratak na teren i proslavljene Serene Williams. Ona je posljednji put nastupila upravo u Wimbledonu prošle godine, ali zbog ozljede noge nije uspjela odraditi niti dvoboj prvog kola, pri omjeru 3:3 predala je Bjeloruskinji Aljaksandri Sasnovič. Amerikanka (40) je osvajala Wimbledon sedam puta, no sada je tek 1208. na WTA listi. Na Instagramu je objavila znakovitu poruku: SW i SW 19 (poštanski kod Wimbledona - op. a.). Wimbledon i ja srest ćemo se opet! 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
10:47 16.08.2022.

Zar joj ovaj u americi ni je zadnji nastup????????

Avatar southman
southman
09:10 17.06.2022.

Serena ce i bez treninga doci do polufinala u Londonu.