12.000 EURA DUGA

Nekadašnji osvajač Kupa EHF-a izbačen iz prve lige

Nekadašnji osvajač Kupa EHF-a izbačen iz prve lige
16.08.2010.
u 17:06
Metković je odgojio neka od najvećih rukometnih imena poput Balića, Metličića, Ćavara, Goluže, Sulića, Kaleba...
Pogledaj originalni članak

Nakon 47 godina postojanja, Rukometni klub Metković mogao bi se ugasiti. Naime, stegovno povjerenstvo Hrvatskog rukometnog saveza odlučilo je jučer metkovićki klub zbog neplaćanja duga od 12.000 eura savezu izbaciti iz prve lige u prvu B ligu.

Pravo na žalbu

No, teško da će klub, s obzirom na financijsku situaciju, moći igrati i u Prvoj B ligi. Problem duga nastao je prošle godine kada Metkovci nisu putovali na uzvratnu utakmicu Kupa kupova u Ukrajinu. Europski rukometni savez odredio je kaznu od 12.000 eura. Kaznu je umjesto njih platio HRS koji je spomenuti novac pokušao naplatiti od kluba. Međutim, odlaskom posljednjeg Mohikanca Zdenka Dragovića, koji je bio direktor, tajnik i trener kluba, sve se raspalo i klub je proglasio stečaj.

Stegovno povjerenstvo prvo je suspendiralo klub na mjesec dana koliki je bio rok da se spomenuti novac uplati. Kako do toga nije došlo, odlučeno je da se klub izbaci iz prve lige. Priča bi se mogla još više otegnuti jer klub ima pravo žalbe osam dana od primitka rješenja.

I upravo je s primitkom rješenja problem. U klubu nema nikoga tko bi poštu primio, tako da je stvar dobre volje stečajne upraviteljice Zdenke Marušić hoće li primiti službenu poštu na svoju privatnu adresu. Nevjerojatno je kako u gradu Metkoviću nema sluha za to da se na životu održi klub u kojem su igrala neka od najvećih imena hrvatskog rukometa poput Ivice Obrvana, Vladimira Jelčića, Patrika Ćavara, Ivana Balića, Petra Metličića, Slavka Goluže, Renata Sulića, Dragana Jerkovića, Davora Dominikovića, Nikše Kaleba, Ivana Čupića, a sve su to redom bivši ili sadašnji hrvatski reprezentativci.

Pokušalo se nekoliko puta održati sjednicu Izvršnog odbora kluba, pa i skupštinu, ali sluha za rukomet u Metkoviću očigledno više nema.

S Jambom do trofeja

Čak nema više ni interesa Stipe Gabrića Jamba, koji je krajem devedesetih i početkom 2000. godine puno ulagao u tada veliku momčad. Naime, pod njegovim vodstvom prije deset godina Metković je bio osvajač Kupa EHF-a, a u svojoj povijesti dvaput je osvojio i Hrvatski kup - 2001. i 2002. godine. Umjesto Metkovaca, novi član prve lige postaje Moslavina iz Kutine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
milton
18:49 16.08.2010.

Sramota

ZA
zaja1
12:32 17.08.2010.

gotovo svi vrhunski hr rukometaši su prošli kroz metković. sad će valjda i gobcu biti lakše, on je samo kupovao od metkovića. ne zato da ojača zg, nego zato da oslabi metkovce, kako ne bi imao konkuranciju. pogotovo početkom 2000-ih.