Nenad Bjelica

Mario Šitum uskoro će biti reprezentativac!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mario Šitum uskoro će biti reprezentativac!
07.05.2015.
u 14:56
Bjelica u momčadi ima čak šestoricu hrvatskih nogometaša
Pogledaj originalni članak

Tri kola prije kraja, talijanski drugoligaš Spezia drži petu poziciju na ljestvici, mjesto koje jamči plasman u doigravanje za prvu ligu (Serie A)! Taj je klub, podsjetimo, pod patronatom Gabrielea Volpija, talijanskog biznismena koji je pod svoje uzeo i Rijeku. A trener je Nenad Bjelica (44), bivši hrvatski reprezentativac, koji je kao trener s bečkom Austriom prije dvije godine eliminirao Dinamo iz Lige prvaka, a ljetos je došao u taj klub.

– Izvrsno sam se snašao u talijanskom nogometu, klub je sređen i odlično organiziran, zna se tko što radi. Zasad imamo odličan rezultat, u prilici smo da već ove sezone uskočimo u najviši rang i zbog toga se u gradu osjeća nogometni zanos – kaže Bjelica.

Na krilima Šitum - Perišić

La Spezia je vojna i trgovačka luka na sjeveru Italije (glavna baza talijanske mornarice), na obali Ligurskog mora. Taj grad sa 100.000 stanovnika smješten je između Genove i Pise, a nogomet ovdje nikad nije bio u prvom planu, stoga je logično da je ovaj rezultat potaknuo povećano zanimanje stanovnika La Spezije. Klupski je proračun 12 milijuna eura godišnje, a trećinu od tog iznosa Spezia dobije na ime TV prava prijenosa svojih utakmica.

Bjelica u momčadi ima i šestoricu Hrvata, to su Datković, Šitum, Brezovec, Miloš, Kvržić i Čanađija! I barem su četvorica u udarnoj postavi, a Bjelica posebno ističe jednoga:

Mario Šitum fantastičan je igrač, znao sam da je dobar kad sam ga uzimao, ali oduševio me svojim igrama. Gotovo mu je nemoguće uzeti loptu, igrački je drzak, agresivan i jedan je od nositelja naše igre. Nisam pretenciozan, nisam čovjek koji će lupetati, ali spreman sam preuzeti rizik i reći da će Šitum za pola godine biti hrvatski reprezentativac – silno je Bjelica hvalio 23-godišnjeg bivšeg dinamovca te dodao:

– Uvjeren sam da će Šitum i Perišić biti krilni igrači Hrvatske, ne vidim bolje igrače za te pozicije.

Mišković "čuva leđa"...

Jesu li vam Volpi i Mišković, koji je zadužen za sportski sektor u Volpijevu poslovanju, nametnuli plasman u Serie A kao imperativ?

– Ne. Kad sam preuzimao momčad, plan je bio da u roku od tri godine pokušamo izboriti viši rang. Prilika se ukazuje već sad i pokušat ćemo je iskoristiti – rekao je Bjelica te naglasio:

– Jedini sam inozemni trener u Serie B, a samo su još trojica stranih trenera u Serie A! Ponosim se time, nije lako raditi u talijanskom nogometu. Velika je stvar što imam potporu Damira Miškovića, koji čvrsto stoji iza mene i ne pada mu na pamet da mijenja trenera nakon dvije-tri lošije utakmice.

>>Modrićev oporavak teče po planu, nije otpisan za utakmicu s Italijom

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Titanov sin
Titanov sin
16:47 07.05.2015.

Pošto je prošao Dinamovu školu nogometa je normalno da će prije ili kasnije igrati za reprezentaciju i bit će 913-ti po redu . Da maknu one " Osliće" mogli bi i konačno nešto osvojiti .