ALPSKO SKIJANJE

Nika Fleiss napokon dočekala pobjedu

23.03.2003.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Napokon je i Samoborka Nika Fleiss došla do naslova hrvatske prvakinje. Nakon što je bila dvaput druga u superveleslalomu i veleslalomu, do naslova je došla u svojoj najjačoj disciplini - slalomu. To joj i nije bilo previše teško jer je jedina hrvatska skijašica koja je završila obje utrke.

Ana Jelušić nije ni startala jer je zbog bolesti otišla kući, Mateja Ferk pala je u prvoj, a Yoane Schnock u drugoj vožnji.

- Postolje mi nije toliko bitno jer sam jedina u konkurenciji. Nisam osobito zadovoljna jer mogu mnogo bolje, a žao mi je što ovdje nije bilo Ane i Janice jer bi tada rezultati bili sigurno bolji. Što se tiče sljedeće sezone, nadam se da ćemo Ana i ja imati što više plasmana među prvih 30 u Svjetskome kupu - rekla je Nika Fleiss.

Inače, u utrci za Međunarodno prvenstvo Hrvatske Nika je osvojila drugo mjesto, iza Čehinje Petre Zakurilove, koja je imala preveliku prednost iz prve vožnje.

- Žao mi je što nisam odskijala do kraja jer bih imala sigurnu medalju, no nakon ozljede tek sam nedavno počela trenirati i samo se mogu nadati da ću u sljedećoj sezoni biti zdrava - istaknula je Mateja Ferk.

U konkurenciji slalomaša, Ivici Kosteliću izmaklo je postolje ponovno za nekoliko stotinki. Točnije, tri stotinke su ga dijelile od trećeg mjesta, na kojem je završio njegov ljuti suparnik iz Svjetskog kupa, ali prošle godine Jure Košir.

- Umoran sam, preumoran. Na startu sam pomislio hoću li se uopće moći spustiti do cilja. Zaista je sreća što je kraj sezone - rekao je Ivica Kostelić.

Pobijedio je Japanac Minagawa, a odmah iza njega plasirala su se dva Slovenca, Gorza i Košir.

- Staza je zaista teška i jako strma - komentirao je Andrej Gorza.

U PH Ivica Kostelić bio je prvi s gotovo sedam sekundi prednosti u odnosu na Vučinića, dok je treći bio Široki.

- Moram istaknuti da je prvenstvo prošlo u najboljem redu. Staze su bile odlično pripremljene, poslužilo nas je i vrijeme, i sve smo obavili u rekordno kratkom vremenu. Čini mi se da je bilo nekoliko teških ozljeda, a osobito mislim na onu Austrijanca Franza, no to je jednostavno neizbježno na skijaškim natjecanjima - rekao je Ozren M?ller, glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza, koji se ovdje odlično snašao i u ulozi službenog spikera na svim utrkama.

Pogledajte na vecernji.hr