VIJESTI

Nika Fleiss operirana

09.11.2001.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Hrvatska skijašica Nika Fleiss operirana je jučer u Ortopedskoj klinici na Šalati u Zagrebu.

Artroskopski operativni zahvat izvršio je dr. Miroslav Hašpl. Samim operativnim zahvatom odstranjena je desetina medijalnog meniska i obrađen dio napuknutog lateralnog dijela meniska. Nika Fleiss bit će odsutna sa skijaških staza petnaestak dana. (H)

Kuerten dobitnik Unescove nagrade

LONDON - Svjetski broj jedan i trostruki pobjednik Roland Garrosa, brazilaski tenisač Gustavo Kuerten, dobitnik je Unescove nagrade za 2001. godinu Youth and Citizenship.

Brazilski tenisač dobio je to priznanje od Udruge obrazovnih, znanstvenih i kulturnih organizacija za svoj dobrotvorni rad u Institutu "Gustavo Kuerten" te za sve ono što kao tenisač i sportaš predstavlja u Brazilu. Dvadesetpetogodišnji tenisač osnovao je vlastiti Institut u kolovozu 2000. godine, kojim predsjeda njegova majka Alice. Institut se bavi dobrotovornim radom, prikupljanjem novca i pomoći u obliku hrane, odjeće i sportskih rekvizita za djecu, i to za organizacije koje pomažu siromašnima u brazilskoj državi Santa Catarini. (H)

Bodrogi na Mladosti 2001.

ZAGREB - Ovaj će se vikend održati 29. međunarodni plivački miting "Mladost 2001.", već poznati kao najjače natjecanje u juniorskoj konkurenciji u ovom dijelu Europe.

Na zatvorenom bazenu Mladosti uza Savu plivat će dvostruki europski prvak i finalist Svjetskog prvenstva u Fukuoki, Mađar Viktor Bodrogi, kao i Sanja Jovanović, Igor Čerenšek, Aleš Volčanšek i drugi naši juniori. Organizator, Plivački klub Mladost, nada se vrhunskim rezultatima, te je u skladu s tim ponudio i primamljive nagrade. (E. M.)

Pogledajte na vecernji.hr