prijelazni rok Ne pamti se dosadniji zimski nogometni prijelazni rok


Nikad manje zvučnih imena, nikad potrošeno manje novca...

Foto: 'nph / EXPA'

Nikad manje zvučnih imena, nikad potrošeno manje novca...
01.02.2012.
u 21:48
HRVATSKI IGRAČI: Samo su petorica hrvatskih nogometaša promijenila klubove u siječnju – Ćorluka, Jelavić, Dujmović, Subašić i Santini
Pogledaj originalni članak

Bio je ovo siječanj za zaborav... Umjesto ludoga plesa milijuna eura, na koji smo navikli zadnjih godina, zimski je nogometni prijelazni rok ponudio dosadnu uspavanku bez imalo uzbuđenja. Uostalom, spoznaja da je najskuplji transfer ostvario malo poznati Mađar Balazs Dzsudzsak, preselivši se iz Anžija iz Mahačkale u moskovski Dinamo za 15 milijuna eura, dostatno govori o siromašnome trgovanju.

– Nikad dosadnije, nikad mrtvije, otkad se bavim ovim poslom ne pamtim da se tako malo novca i igrača zavrtjelo među klubovima – rekao nam je nogometni menadžer Milan Martinović i dodao:

– Mnogo je igrača otišlo na posudbu, više je zapravo bilo tih posudba nego prodaja. Neki su klubovi čekali doslovce zadnji trenutak kako bi ipak kupili igrača za kojeg su zainteresirani, očekivali su da će suprotna strana spustiti cijenu. Neki su uspjeli, neki nisu – ako je nekome klubu doista gorjelo, onda je ipak prodao igrača, to je, recimo, primjer Glasgow Rangersa, koji je doista u teškoj financijskoj situaciji i jednostavno je morao prodati Jelavića. Reći ću vam da je Rangers zagrizao za jednog estonskog reprezentativca, braniča, igrač je bio slobodan i trebalo je samo dogovoriti plaću, no Škoti ni to nisu mogli napraviti, u takvoj su "gabuli" – kaže Martinović.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr