PROMIJENIO KLUB

Nikica je ‘gladan’ i bit će pravi

Foto: PA/Pixsell
Nikica je ‘gladan’ i bit će pravi
12.01.2014.
u 15:29
– Sigurno je da je Nikica gladan golova i igre. Ako pogledate cijelu njegovu karijeru, on se gotovo redovito nalazio u nekakvim teškim i kriznim situacijama iz kojih je u pravilu izlazio još jači – rekao je Strupar.
Pogledaj originalni članak

Jedna je epizoda u karijeri Nikice Jelavića (28) završena. Priča u Evertonu počela je sjajno kada je 2012. godine za 5,5 milijuna funti došao iz Glasgow Rangersa.

U prvih je 16 utakmica zabio 11 pogodaka. Činilo se tada da je Nikici nebo granica. No uslijedila je kriza, posebno nakon što je s trenerske pozicije otišao David Moyes kojeg je naslijedio Roberto Martinez.

Novi trener doveo je “svoje napadače” i za Nikicu nije bilo mjesta. Jasno je da je uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu hitno morao pronaći klub u kojem će igrati kako bi se u sljedećih pet mjeseci nametnuo hrvatskom izborniku Niki Kovaču. Odlazak u Hull City u jednom od najskupljih aranžmana u povijesti našeg nogometa Nikici bi trebao osigurati standardno mjesto u napadačkoj liniji. Momčad Stevea Brucea, uskoro Nikičina trenera, u 20 je kola zabila 22 pogotka, a od toga su četvorica napadača zabila svega osam. A deseto mjesto u Premiershipu osigurala im je sjajna obrana. Jasno je stoga zašto je Hull City izdvojio 7,5 milijuna funti odštete za našeg napadača. A kada se zbroji odšteta i Nikičine plaće koje će dobivati u sljedeće 3,5 godine, ukupan transfer iznosi oko 17 milijuna funti. Brojka je to koja ga svrstava među najskuplje hrvatske nogometaše u povijesti, točnije odmah do nedodirljivog Luke Modrića. Engleski mediji naveliko se proteklih dana bave ovim transferom, a kroničari Hulla uvjereni su da je Jelavićevo dovođenje pun pogodak.

Hull City bit će Nikičin šesti klub u kojem je igrao u karijeri. A što ga u novoj sredini može očekivati, upitali smo Branka Strupara, bivšeg napadača koji je, baš poput Nikice, imao trnovit put do zvijezda.

– Najvažnije je da se maknuo iz kluba u kojem nije igrao. Dolaskom Lukakua pao je u drugi plan i trener mu nije davao šansu da pokaže da je dovoljno dobar za Everton. Sada ima dovoljno vremena da se nametne izborniku Niki Kovaču uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu. Ovo je za njega definitivno korak naprijed jer će u Hullu igrati standardno. Dapače, uvjeren sam da će biti njihov glavni igrač – ističe Strupar i naglašava:

– Jako je važno da u prvih nekoliko utakmica odigra dobro i zabije nekoliko pogodaka. Tako bi skinuo veliki teret sa svojih leđa jer mora opravdati tolik novac koji su uložili u njega. U klubu znaju da je rasni napadač i od njega će se očekivati samo pogotke. Vjerujem da je on tip napadača kakav je baš nedostajao Hull Cityju.

Gladan je pogodaka

U kakvom je stanju napadač koji dugo ne igra i sada mora opet potvrditi svoju kvalitetu?

– Sigurno je da je Nikica gladan golova i igre. Ako pogledate cijelu njegovu karijeru, on se gotovo redovito nalazio u nekakvim teškim i kriznim situacijama iz kojih je u pravilu izlazio još jači. Posebno pritom mislim na njegove ozljede. Nikičina mentalna snaga koju je dosad pokazivao njegov je najveći forte i baš zbog toga sam uvjeren da će ga i u Hull Cityju vrlo brzo zavoljeti i suigrači i navijači. A Steve Bruce voli napadače kakav je Nikica – zaključio je Branko Strupar.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.