KRAJ SEZONE

Niko Tokić s 19 pogodaka osvojio titulu najboljeg strijelca u Litvi!

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Niko Tokić s 19 pogodaka osvojio titulu najboljeg strijelca u Litvi!
30.11.2014.
u 15:59
Njegov Šiauliali završio je na sedmom mjestu, a prvak je ponovno Žalgiris.
Pogledaj originalni članak

Niko Tokić (26) nije uspio sreću pronaći u hrvatskom nogometu pa se 2013. godine uputio prema Litvi i tamošnjem Šiaulialiju te na kraju sezone s 19 pogodaka osvojio titulu najboljeg strijelca!

Nogometni poznavatelji se Tokića možda sjećaju kao napadača Dragovoljca, Karlovca, Šibenika, Varaždina i Cibalije, za koje je u najjačoj hrvatskoj ligi ukupno zabio svega sedam pogodaka. No vidi se po imenima klubova da mu nije bilo lako napraviti nešto više, niti jedan od njih više nije u prvoj ligi, Varaždin je izbačen u posljednju, Šibenik u treću, Karlovac se ugasio i Dragovoljac je u Drugoj HNL.

Brzo je Tokić shvatio da mora probati van hrvatskih granica pokazivati nogometno umijeće i u Šiaulialiju je to uspio. U prvoj sezoni zabio je sedam i u ovoj značajno napredovao i stigao do njih 19. Pomoglo je to Šiaulialiju da s 39 bodova dođe do sedme pozicije u ligi s deset klubova, ligi koja zbog zime ranije počinje i ranije završava.

Treba spomenuti, prvak Litve ponovno je Žalgiris (81 bod), s kojim se Dinamo susreo u drugom pretkolu Lige prvaka i uvjerljivo slavio u oba susreta s po 2:0.

>> U sudačkoj nadoknadi Niko Tokić za tri boda

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.